Tracker Detect - vyhľadá Apple AirTag v okolí

Apple sprístupnil aplikáciu pre operačný systém Android, ktorá umožňuje vyhľadať lokalizačný prívesok, ak máte podozrenie, že vás ním niekto sleduje. Hodnotenie však nemá vysoké.

AirTag zapadá do ekosystému Applu a najlepšie spolupracuje s aplikáciou Find My (Nájsť). Malý okrúhly prívesok môžete pripevniť na batoh, vložiť do kabelky, pripnúť na kľúče a podobne. AirTag sa pripojí do rozsiahlej globálnej siete Find My network a pomôže vám nájsť stratený predmet. Viac sme o ňom písali v článku Apple AirTag - lokalizačný prívesok s čipom U1.

Môže sa však zneužívať aj na neoprávnené získanie polohy sledovaného človeka. Apple zariadenia na cudzí AirTag v ich blízkosti majiteľov upozornia, používatelia smartfónov s Androidom však mali donedávna smolu. 

V Google Play už ale nájdete aplikáciu Tracker Detect, ktorej úlohou je po oskenovaní priestoru upozorniť na prípadný AirTag (alebo iný kompatibilný tracker) v blízkom okolí. Dôležité je splniť dve podmienky: musí byť vo vašej blízkosti aspoň desať minút a jeho vlastník nie je nablízku.

Ak apka lokalizačný prívesok nájde, ponúkne vám prehranie zvuku pre ľahšie vyhľadanie aj návod, ako z neho vybrať batériu, aby ste ho deaktivovali. 

Tracker Detect si bezplatne stiahnete z Google Play.

Zdroj: play.google.com

Diskusia k článku:

nobody21.12.2021 - 11:21 Trvalý odkaz

Ešte by bolo vhodné doplniť že tá aplikacia vôbec nefunguje,

Celá diskusia 1 príspevok