Tínedžerka minula v mobilných hrách celoživotné úspory svojich rodičov

Nechávate svoje deti hrať sa s mobilom či tabletom úplne bez kontroly? Môžete na to doplatiť podobne, ako rodičia 13-ročnej tínedžerky.

V knižnici Google Play alebo App Store môžete nájsť množstvo hier, ktoré sú zdarma. Nie zriedka však obsahujú tzv. in-game nákupy. Líšia sa od hry k hre, pričom hráči si vďaka nim môžu za skutočné peniaze kúpiť minimálne rôzne kozmetické predmety. Sú však aj tituly, v ktorých sa za mikrotransakcie dá uľahčiť postup vpred. A práve tie sú často pascou práve na deti, ktorým ľahkovážni rodičia zveria do rúk mobil s pridanu platobnou kartou. 

Vďaka tomu dokážu v hrách bez problémov nakupovať a situácia sa môže ľahko zvrtnúť. Svoje o tom vie čínska rodina, v ktorej 13-ročná tínedžerka minula v mobilných hrách neuveriteľných 64-tisíc dolárov. Išlo o celoživotné úspory jej rodičov a matka, ktorej účet dcéra vybielia, sa o celej situácii dozvedela iba náhodou.  

Čínsku tínedžerku prezradil učiteľ, ktorý potvrdil, že je závislá na mobilných hrách s mikrotransakciami. Závratných 64-tisíc eur minula v troch platbách, pričom v poslednej sa o nakúpené veci podelila aj so svojimi kamarátmi. Rodičia tak doplatili na svoju ľahkovážnosť a niet pochýb o tom, že celá situácia je pre nich veľkým ponaučením. Teraz sa budú snažiť získať svoje úspory späť, aj keď ich šance sú neisté. 


Zdroj: weibo.com



 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu