Threads: rýchle zdieľanie obsahu s blízkymi priateľmi z Instagramu

Novinka oddeľuje čet z Instagramu do novej samostatnej aplikácie. Jej cieľom je ľahšie zdieľanie obsahu a správ s vybranými priateľmi. K dispozícii je pre Android a iOS.

Minulý rok nám Instagram predstavil novinku, ktorú nazval blízki priatelia. Umožňuje vám zdieľať svoj obsah s vybranými používateľmi tak, aby ho nevidel nik iný aj napriek tomu, že vás sleduje. Vymedzenie okruhu ľudí doteraz nemalo žiaden iný význam. Dnes ho dostáva so samostatnou aplikáciou Threads, ktorá vám umožní četovanie práve s blízkymi priateľmi. 

Jej cieľom je uľahčiť zdieľanie obrázkov a videí s ľuďmi, ktorých máte v spomínanom zozname. Funguje jednoducho. Stačí nasnímať konkrétnu fotografiu alebo video, ťuknúť na profilovku človeka, ktorému chcete obsah odoslať a je vybavené. Instagram už dlhší čas umožňuje četovanie aj v natívnej aplikácii. Threads bude pre tých, ktorí by ho chceli oddeliť do samostatnej služby. 

Súčasťou novinky je aj funkcia Status, ktorá funguje na podobnom princípe ako About vo WhatsAppe. Ide o klasické statusy, pomocou ktorých viete oznámiť priateľom čo robíte. Dokonca je k dispozícii aj automatické pridávanie statusov, ktoré v nastavenom intervale pridáva to, o čo by ste sa radi podelili. Apka Threads pre iOS je na Slovensku už dostupná na stiahnutie, majitelia androidov musia byť ešte trpezliví. Na jednotlivé trhy perichádza postupne.

Zdroj: Instagram


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu