Telekom vypne 3G sieť na celom Slovensku do konca novembra

Ešte dve vlny vypínania technológie siete tretej generácie a 3G signál Telekomu už na žiadnom mieste Slovenska nechytíte. Ste pripravení?

Prvá vlna odštartovala už 3. októbra 2023, a to Zlatých Moravciach a Žarnovici. Do konca nasledujúceho mesiaca bude postupne vypnutá sieť staršej generácie na celom území našej krajiny. Prebehne v dvoch rôznych termínoch.

V utorok 21. novembra 2023 bude 3G sieť vypnutá na strede a východe Slovenska, celkovo v 38 okresoch: Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Brezno, Detva, Gelnica, Humenné, Kežmarok, Košice I-IV, Košice-okolie, Krupina, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Medzilaborce, Michalovce, Poltár, Poprad, Prešov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Trebišov, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Zvolen a Žiar nad Hronom. 

Vo štvrtok 23. novembra 2023 plánuje operátor vypnúť 3G sieť vo zvyšnej časti Slovenska, teda ovplyvnené budú zvyšné okresy strednej časti Slovenska, západne Slovensko, Bratislava a okolie

Pokiaľ stále využívate telefón s pripojením na 3G sieť alebo máte roky starú, nemenenú SIM kartu, odporúčame vám vymeniť mobilné zariadenie za novšie s podporou 4G a zároveň vymeniť aj SIM kartu za nový typ. Požiadať o výmenu SIM karty môžete na každej predajni Telekomu alebo na webe operátora s doručením kuriérom. 

Všetky potrebné informácie nájdete na stránke telekom.sk/3G.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu