Telekom: VoLTE dostupné už aj na predplatených kartách

Operátor umožňuje využívať technológiu VoLTE, t.j. volania cez 4G sieť, na všetkých predplatených kartách. Stačí si službu aktivovať.

Voice over LTE (VoLTE) prináša niekoľko výhod. Počas hovoru nedochádza k obmedzovaniu nadviazaných dátových spojení, môžete tak vyhľadávať informácie na internete, prípadne vám môže na pozadí bežať online navigácia.

Spojenie hovoru prebieha oveľa rýchlejšie. Telefón na druhej strane začne zvoniť približne do dvoch sekúnd. V porovnaní s bežným telefonátom ide zhruba o trojnásobné zrýchlenie. Zásadným vylepšením je aj vyššia kvalita zvuku v porovnaní s hovorom v 2G alebo 3G sieti. VoLTE umožňuje prenášať širšie zvukové spektrum a efektívne potlačiť ruchy v okolí.

Služba je dostupná na telefónoch fakturovaných služieb už dlhé roky, no teraz sa konečne dostáva ja na predplatené karty Predplatenka, Easy, aj Juro. Aktivovať si ju môžete SMS príkazom VoLTE zap na čísle 12323.

Za hovory cez 4G sieť neplatíte žiadne poplatky navyše ani nepoužívate dátové pripojenie. Musíte len splniť niekoľko podmienok:

  • nachádzať sa v 4G pokrytí
  • používať podporovaný model telefónu so 4G SIM kartou
  • mať nainštalovanú najnovšiu verziu operačného systému
  • mať nainštalované najnovšie nastavenia operátora (tzv. carrier settings)

Telekom podporuje VoLTE pre približne 200 modelov telefónov, medzi ktorými sú smartfóny rôznych značiek, ale aj jednoduché tlačidlové telefóny, ktoré fungujú v 4G sieti a podporujú už VoLTE, napríklad Alcatel 3080 4G alebo Alcatel 3085 4G.

Aj pri cestovaní do niektorých krajín môžete využívať VoLTE roaming. Informácie sme vám priniesli v lete minulého roka v tomto článku.

 

Zdroj: Telekom

Diskusia k článku:

Začať diskusiu