Telekom uviedol novú Magenta 1. Prináša benefity na výber a zľavy na služby

Nová verzia obľúbených balíkov služieb prináša výrazné zmeny. Tak, ako ju zákazníci poznajú už roky končí a prichádza v novom koncepte. Zjednodušuje doterajšie kombinácie služieb a ponúka výber medzi zľavou z ceny mesačného programu alebo viacerými benefitmi.

Podľa operátora ide o jednu z najväčších zmien v portfóliu Telekomu za posledné roky. Prináša širšiu ponuku a novú možnosť manažovania služieb. Nová Magenta 1 začne platiť od 1. marca 2024.

Po novom bude mať zákazník na výber, či bude menej platiť za služby alebo získa benefity navyše. Ak si napríklad zákazník vyskladá služby za 50 eur a zvolí nižšie platby, získa v Magenta 1 10 % zľavu na balík služieb, takže namiesto 50 eur mesačne bude platiť iba 45 eur. Zľava sa uplatní na pevné služby (pevná linka, internet, TV), aj mobilné paušály.

Ak sa rozhodne pre benefity, bude platiť štandardnú sumu 50 eur mesačne, ale získa kredit pre skladanie benefitov v dvojnásobnej výške možnej zľavy, v tomto prípade v hodnote 10 eur. Obľúbený benefit volania a posielania správ na čísla zaradené do skupiny Magenta 1 zadarmo ostáva. Takisto aj špeciálna ponuka MIXI balíčkov. 

Kto sa rozhodne pre kredity, má na výber z množstva benefitov:

- 2x viac + darovanie dát (5 €)

- Rýchlejší optický internet (5 €)

- Wow Wi-Fi (1 až 12 €, podľa programu)

- Extra TV balíček (1,97 €)

- Magio TV viac (vyššia úroveň TV služby) (5 €)

- HBO Max (6 €)

- CANAL+ streamovacia služba (9,99 €)

Benefity si zákazník skladá do výšky svojho kreditu, v našom prípade do výšky 10 eur. Získaný kredit sa nedá prekročiť ani navýšiť, teda doplatiť. 

Svoje benefity si zákazník bude spravovať cez apku Telekomu alebo cez webový portál Magenta 1. Nastavenie kreditov na benefity môže meniť každých 30 dní podľa aktuálnych potrieb. Zmenu výberu medzi zľavou z mesačného poplatku a kreditom za služby, môže meniť raz za 90 dní. 

Podmienky na vytvorenie skupiny Magenta 1 sa zmenili, po novom sa dá zložiť aj iba z pevných služieb. Ak teda využívate iba pevný internet a TV, a nemáte v Telekome hlasový paušál, môžete si už skupinu Magenta 1 založiť.

Na vstup do novej Magenty 1 potrebujete aspoň dve odlišné služby z kategórií: mobilný paušál, pevný internet, TV a pevná linka (teda nie iba dva mobilné paušály, ale vstúpiť môže TV + paušál alebo aj internet + pevná linka). Novinkou je maximálny počet služieb v Magenta 1 skupine. Spolu tam môže byť až 20 služieb, už nie iba tri pevné služby a päť mobilných paušálov. Stále platí, čím viac služieb, tým viac výhod. 

Do Magenta 1 môžu vstúpiť iba nové paušály predstavené v septembri 2023, programy Bez záväzkov a Predplatenky. Programom Bez záväzkov a Predplatenkám možno darovať maximálne 2 GB mesačne. 

Predplatenky získajú po vstupe do Magenta 1 možnosť aktivácie špeciálnych Magenta 1 Mixi balíčkov, a to:

- 30-dňových (5GB za 3 € a 10GB za 5 €)

- týždňových (1+1GB za 1,19 €, 2+2GB za 1,69 €, 3+3GB za 2,19 €)

Keďže bude platiť podmienka, že do novej Magenta 1 môžu vstúpiť zákazníci iba s novými paušálmi,  bude Telekom v priebehu marca modernizovať portfólio z pôvodných T paušálov a T Biznis paušálov do nových rodín paušálov uvedených v septembri 2023. Zákazníci budú mať pripravený podobný profil paušálu alebo si budú môcť zvoliť na predajni či kontaktnom centre nový. 

Bonusy v nových skupinách Magenta 1

- Ak zákazník využíval volania navzájom zadarmo, získa balík Telekom nekonečné volania do konca januára 2025, ak prejde do paušálu Spojenie alebo Biznis XS, resp. na Bez záväzkov a Predplatenke.

- Ak zákazník využíval benefit 2x viac dát, minút a SMS, získa 2 GB mesačne pre paušály Spojenie či Biznis XS, resp. 5 GB mesačne pre ostatné nové Telekom a Telekom Biznis paušály, a to do konca januára 2025.

- Ak zákazník prijal dáta za posledné 4 mesiace cez darovanie dát pri paušále Bez záväzkov či Predplatenke, do konca januára 2025 získa 2 GB mesačne.

- Ak zákazníci aktívne využívali v pôvodnej Magenta 1 verzii benefity ako vyššiu rýchlosť na optike alebo Magenta TV archív, tiež ich budú môcť využívať do konca januára 2025.

Telekom pripravil špeciálnu webovú stránku, kde nájdete všetky dôležité informácie na jednom mieste. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu