Takto vraj bude vyzerať Samsung Galaxy Z Fold5 a Flip5

Ďalšia generácia smartfónov so skladacím displejom príde tento rok skôr než zvyčajne. Už v júli zistíme, či uniknuté informácie boli pravdivé.

Koncom júla by sa mala v Južnej Kórei uskutočniť akcia Samsung Unpacked, na ktorej spoznáme nové produkty z portfólia smartfónov Galaxy Z. Globálne uvedenie by malo prebehnúť v polovici augusta. Spolu s ohybnými telefónmi pravdepodobne budú predstavené aj smart hodinky Galaxy Watch6. 

Web MySmartPrice zverejnil oficiálne vyzerajúci render pripravovanej novinky Samsung Galaxy Z Fold5. Na obrázku vidno, že medzera medzi displejmi je oveľa menšia než pri predchodcovi Fold4. Ak sa nové konštrukčné riešenie potvrdí, Samsung sa tak v minimalizovaní voľného priestoru pri zloženej obrazovke priblíži ku konkurencii. Bohužiaľ, ani tento rok sa nedočkáme integrovaného pera S Pen. Stále sa bude predávať samostatne.

Veľké rozdiely v umiestnení hardvérových prvkov nevidíme, jediným je presvetľovania dióda pri zadnom fotoaparáte, ktorá je vedľa objektívov, nie pod nimi. Galaxy Z Fold5 by mal priniesť Snapdragon 8 Gen 2, rovnaké veľkosti uhlopriečok ako Fold4 a zmeny zrejme nenastanú ani pri kapacitách pamätí, batérii alebo rozlíšení fotoaparátov. 

Druhá skladačka Samsung Galaxy Z Flip5 podľa neoficiálnych informácií prinesie oveľa väčší 3,4'' predný displej než Flip4, ktorý má 1,9'' uhlopriečku. Dvojicu fotoaparátov však bude obrazovke "obtekať", nebudú jej súčasťou ako napríklad pri Motorole Razr 40 Ultra. Ani pri Flip5 sa zrejme nedočkáme výraznejších hardvérových vylepšení, okrem novšieho čipsetu Snapdragon 8 Gen 2. 

Zdroj: mysmartprice.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu