Takto fotí Sony Xperia 1

Vyberte sa spolu s nami do Čierneho Balogu na Čiernohronskú železnicu. Uvidíte štandardné zábery, širokuhlé aj pri slabom svetle.

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Sony Xperia 1 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát (26 mm ekv.)

12 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), 4K 30 fps videá (16:9 alebo 21:9), AF, OIS, clona f/1.6, spomalené video 960 fps (Full HD), HDR video

Zadný približujúci fotoaparát (52 mm ekv.)

12 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), AF, OIS, clona f/2.4

Zadný širokouhlý fotoaparát (13 mm ekv.)

12 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), clona f/2.4

Predný fotoaparát

8 Mpix (4:3) / 6 Mpix (16:9), f/2.0

Ďalšie parametre nájdete v článku Sony Xperia 1 (základné info)

Krátky komentár

Sony Xperia 1 s extrémne natiahnutým displejom nadväzuje na predchodcov a ponúka tlačidlo spúšte fotoaparátu. To sa mi páči. Chválim aj nové prostredie fotoaparátu. 

Príjemne ma prekvapila kvalita fotografií aj vyváženie bielej farby na úplne všetkých skúšobných záberoch. V horších svetelných podmienkach nesklame ani približujúci, ani širokouhlý fotoaparát. Večer už na približovanie radšej zabudnite, iba pri dostatočne osvetlených objektoch, zato širokáč použijete určite pri fotografovaní aj v slabo osvetlených priestoroch. 

Sklamanie prinieslo roztrasené 4K video, po prepnutí na Full HD nemám záznamu videa čo vytknúť. Ukážky nájdete nižšie. 

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ 

GALÉRIA VIDEÍ 

Ďalšie videá (širokouhlé 4K, normálne Full HD aj selfie video) nájdete na YouTube kanáli Smartphone Camera Samples

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok