Sony Honda Mobility predstavila prototyp autonómneho vozidla s virtuálnou realitou a cloudovými službami

Prototyp mal premiéru na CES 2023 v Las Vegas a predobjednávky štartujú v prvej polovici roku 2025. Vozidlo je vybavené množstvom technológií, viac než 40 kamerami a senzormi. V oblasti mobility a zábavy spolupracuje s Epic Games.

Sony Honda Mobility uviedla novú značku AFEELA a odhalila prototyp vozidla, ktoré demonštruje nový vzťah medzi ľuďmi a mobilitou. Je vybavený celkovo 45 kamerami a senzormi vo vnútri aj mimo vozidla, ktoré detegujú situáciu vodiča a auta, aby pomohli predchádzať nehodám. 

Prináša aj zábavu, ktorá integruje skutočný a virtuálny svet, na čom firma pracuje s Epic Games. Výrobca spomína digitálne inovácie, ako je napríklad metaverse. 

AFEELA bude využívať množstvo technológií, strategické je partnerstvo s Qualcommom. Súčasťou exteriéru vozidla je "Media Bar", ktorý umožňuje inteligentnej mobilite vyjadriť sa pomocou svetla, interiér bol navrhnutý čo najjednoduchšie bez rušivých ozdôb a prílišných farieb. Zameraný je na funkčnosť. Chýbať nebude navigácia prostredníctvom rozšírenej reality.

Predobjednávky majú odštartovať v prvej polovici roku 2025, predaj do konca roku 2025 a dodanie je v Severnej Amerike naplánované na jar 2026.

Zdroj: shm-afeela.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu