Snapdragon 855 Plus ponúka vyšší grafický výkon zameraný na hry

Nová verzia Snapdragonu 855 si oproti svojmu predchodcovi polepší len jemne. Zvýšenie výkonu sa má podľa výrobcu prejaviť najmä v hrách, lepšej podpore 5G a virtuálnej i rozšírenej realite.

Qualcomm začiatkom týždňa predstavil jemne upravený Snapdragon 855 Plus, ktorý sľubuje vylepšenia v procesore a grafickom čipe. Práve GPU Adreno 640 je najväčšou zmenou oproti pôvodnej verzii.

Výrobca pretaktovaním dosiahol zvýšenie celkového grafického výkonu o 15 %. Jadro CPU Kryo 485 si polepšilo o 4 % a jeho rýchlosť narástla z 2,84 GHz na 2,96 GHz. 

Oproti štandardnej verzii Snapdragon 855 ide o decentné vylepšenia. Qualcomm si však od nich sľubuje zvýšenie latky pre hráčov mobilných hier a lepšie skúsenosti s 5G, umelou inteligenciou a rozšírenou realitou. Nový čip je dodávaný s modemom X24 LTE a pre používanie sietí piatej generácie sa dá prepojiť s modemom X50. Podpora pamätí RAM ani úložiska sa nezmenila. 

Zatiaľ nie je jasné, kedy sa Snapdragon 855 Plus dostane k výrobcom. Očakáva sa, že v prvých telefónoch ho uvidíme ešte pred koncom tohto roka. 

Zdroj: qualcomm.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu