Smartfóny Motorola už podporujú VoLTE a VoWiFi volania

Slovenskí zákazníci môžu využívať výhody telefonovania cez dátové siete 4G/LTE a cez internet prostredníctvom WiFi sietí.

Volania v 4G/LTE sieti (VoLTE) umožňujú simultánne používanie dát v 4G sieti a hlasových hovorov, vďaka čomu nestratíte pripojenie na internet ani pri prichádzajúcom hovore. Využijete to napríklad ak smartfón slúži ako Wi-Fi hotspot, alebo keď potrebujete počas hovoru vyhľadať niečo an internete.

Spojenie hovoru s použitím VoLTE je oproti starším technológiám rýchlejšie o niekoľko sekúnd (približne 1,5 sekundy v 4G/LTE vs. 3,5-5 sekúnd v 2G/3G). 

Zariadenia Motorola podporujú aj funkcionalitu VoWiFi (volania prostredníctvom Wi-Fi), ktorá výrazne zlepšuje pokrytie mobilných služieb operátora v interiéri a v lokalitách s nedostatočným pokrytím 4G siete. 

Stačí mať k dispozícii Wi-Fi sieť s prístupom na internet a hovory a správy možno prijímať a posielať rovnako, ako v dosahu mobilnej siete. V prípade, že sa vzdialite z dosahu Wi-Fi siete, smartfón zabezpečí automatické prepnutie medzi Wi-Fi a 4G/LTE bez straty spojenia, čo zabezpečí plynulosť hovoru aj po odpojení telefónu z WiFi siete.

Všetky v súčasnosti predávané a dostupné modely Motorola podporujú technológie VoLTE a VoWiFi v sieťach všetkých mobilných operátorov. Podpora Wi-Fi volaní v sieti operátora 4KA sa aktuáne testuje v modeloch Motorola Edge 30 Pro a po aktualizácii softvéru na Android 12 aj v Moto g100, moto g200, Motorola Edge 20, Motorola Edge 20 Pro.
 
Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu