Smart hodinky Huawei sú na trhu už takmer 10 rokov. Priniesli inovácie aj štýl

Desaťročnú cestu odštartoval Huawei unikátnym smart náramkom s odnímateľným Bluetooth slúchadlom, pokračoval pridávaním zdravotných funkcií vrátane záznamu EKG a teploty kože, a priniesol na trh aj prémiové modely z kvalitných materiálov a dlhou výdržou na jedno nabitie.

O niekoľko mesiacov to bude desať rokov, čo sa Huawei pridal k výrobcom nositeľných zariadení a za ten čas dosiahol veľké pokroky. či už v oblasti inovatívnych technológií, dizajnu alebo nových funkciách. 

Z portfólia Huawei si vyberie každý. Nájdeme tu športové náramky, cenovo dostupné modely smart hodiniek až produkty určený náročným používateľom, ktorí ocenia kvalitné materiály, odolné telo a pokročilé sledovanie zdravia aj športových výkonov. 

Za posledné desaťročie sa spoločnosť venovala vlastnému vývoju a výskumu so súčasným využívaním najnovších vedeckých poznatkov. Výsledkom je napríklad inovatívne monitorovanie zdravia pomocou senzorov a špeciálnych algoritmov, ktoré Huawei integroval do svojich nositeľných zariadení. 

Medzi revolučné riešenia patrí monitorovania životných funkcií, pomocou technológie Huawei TruSeen. Postupom času sa vylepšovalo monitorovanie tepu srdca, až bol v roku 2020 do hardvérového modulu TruSeen 4.0 začlenený výkonný snímač EKG s funkciami nepretržitého monitorovania kyslíka v krvi. V septembri výrobca vydá najnovšiu verziu TruSeen 5.5+. 

Medzi ďalšie známe technológie patria TruSleep, TruRelax a TruSport, ktoré prinášajú monitorovanie srdcovej frekvencie, meranie kyslíka v krvi a sledovanie stresu. 

V roku 2022 prišiel na trh model Huawei Watch D, ktorý ako prvé nositeľné zariadenie v tomto odvetví využívalo hybridnú technológiu merania krvného tlaku. Posledná generácia inteligentných hodiniek Huawei Watch 4 priniesla funkciu Health Glance, ktorá detekuje sedem fyziologických indikátorov a vytvára komplexnú správu o zdravotnom stave. Zahŕňa presné monitorovanie srdcovej frekvencie, detekciu EKG, analýzu arytmie PPG a kontroly dýchania.

Značka má desať výskumných ústavov, tri fitness a zdravotné laboratóriá po celej Číne, a zriaďuje aj vlastné zdravotnícke laboratóriá v Európe. Dodávka inteligentných hodiniek Huawei celosvetovo presiahla 130 miliónov kusov a aplikácia Huawei Health (Zdravie) má globálne viac než 450 miliónov aktívnych používateľov. 

Už onedlho, 14. septembra, predstaví Huawei v najnovšom produkte nové funkcie monitorovania zdravia. Témou podujatia je "Fashion Forward", čo naznačuje, že značka sa zameriava na spájanie technológie a štýlu, takže sa máme na čo tešiť. 

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu