Shortcut Pro - Icons Changer zmení ikony na iPhone

Ak vám na iOS chýba personalizácia z Androidu, môžete si vzhľad domácej obrazovky oživiť novými ikonami. Aktuálne je apka bezplatná.

Viacerí noví majitelia iPhonov sa na nás občas obracajú s prosbou, ako si môžu zmeniť vzhľad ikon. Zvyknutí z Androidu na možnosť výberu rôznych typov, hľadajú rovnakú možnosť aj v nastaveniach iOS. Apple v systéme zmenu ikon defaultne neponúka, no riešením môže byť inštalácia softvéru tretích strán. 

Jednou z osvedčených a používateľmi dobre hodnotených je apka Shortcut Pro - Icons Changer. Bežná cena za aplikáciu je 2,99 eur, momentálne si ju môžete do svojich iPhonov stiahnuť zadarmo. 

Na výber máte z viac než tisíc ikon rôznych tvarov a farieb. Stiahnuť si môžete všetky ikony z balíka naraz alebo len niektoré. Inštalácia nie je úplne jednoduchá, no ani výrazne náročná. Po tom, čo si vyberiete z balíka ikon, musíte si do telefónu stiahnuť vybraný profil. Povolíte stiahnute, pôjdete do Všeobecných nastavení -> VPN a správa zariadenia, vyberiete stiahnutý profil a dáte inštalovať. 

Dá sa kombinovať aj viacero ikon z rôznych balíkov. Nové ikony bohužiaľ nenahradia pôvodné, systémové, ale zobrazia sa samostatne ako druhá aplikácia. Ak na novú ikonu, napríklad Facebooku,  kliknete, otvorí sa zvolená aplikácia bez nutnosti prihlasovania. Defaultnú ikonu môžete odtsrániť z obrazovky a používať iba novú, stiahnutú. 

Aplikáciu Shortcut Pro - Icons Changer si do iPhonu stiahnete priamo z App Store, prípadne ju nájdete na webovej stránke obchodu s aplikáciami. 

Diskusia k článku:

Julianus Migovič18.10.2021 - 14:56 Trvalý odkaz

Zdravím. Máte nejaké skúsenosti s bezpečnosťou týchto profilov? Nedávno som stiahol Luna VPN na blokovanie reklám v apke YT, a po tom, čo som si prečítal na internete o tejto VPN, hneď aj letela von z telefónu. Je toto dôveryhodné? Ďakujem.

Lenka Ivančíková18.10.2021 - 17:54 Trvalý odkaz

In reply to by Julianus Migovič

Tak VPN pouzivam len od znamej bezpecnostnej firmy a od no name vyvojara by som ju neinstalovala. S tymto vyvojarom nemam dlhe skusenosti, ale citala som aj recenzie apky, keby tam nieco bolo negativne, ale nic zavazne som nenasla.

Celá diskusia 2 príspevky