Séria Xiaomi 13 prichádza na Slovensko s darčekmi. Poznáme podrobnosti a ceny

Globálna premiéra očakávanej série, ktorú tvorí trojica smartfónov, priniesla aj informácie o dostupnosti a cenách. Zákazníci sa môžu tešiť na atraktívne darčeky.

Modely Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro boli na domácom čínskom trhu uvedené už koncom minulého roka. Globálna premiéra sa odohrala deň pred otvorením brán výstaviska MWC 2023 v Barcelone. Podľa očakávania sme spoznali nielen dvojicu známych modelov, ale aj ich odľahčenú verziu Xiaomi 13 Lite, ktorá vychádza z čínskeho modelu Civi 2. 

Podrobnosti o výbave jednotlivých modelov si môžete prečítať v článkoch typu základné info, stačí vyhľadať na našom webe Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro a Xiaomi 13 Lite

Trojica smartfónov uspokojí menej náročných zákazníkov, ktorí uprednostňujú cenu a stačí im štandardný výkon aj náročnejších, ktorí túžia po kvalitnom fotoaparáte a očakávajú vlastnosti prémiových modelov, medzi ktoré patrí certifikovaná odolnosť voči vode a prachu i bezdrôtové nabíjanie.  

Dva vybavenejšie modely sa pýšia fotoaparátmi Leica a optickou stabilizáciou a nechýba im teleobjektív. Výkon na niekoľko rokov zabezpečí čipset Snapdragon 8 Gen 2. Spolupráca so známou firmou nepriniesla iba softvérové úpravy a vyladenie farieb, ale aj objektívy Leica. Tie sú použité pri všetkých troch zadných fotoaparátoch. Na kvalitné snímky za každých svetelných podmienok sa môžete spoľahnúť vďaka veľkému 1-palcovému snímači Sony IMX989, ktorý bol po prvý raz videný v telefóne Xiaomi 12S Ultra.

Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro vynikajú aj pri natáčaní videa. Obe zariadenia umožňujú "Tvoriť v Dolby Vision" so živými farbami, ostrými kontrastnými pomermi a bohatými detailmi, zachytávať 4K Ultra Night videá a ponúkajú stabilizáciu videa HyperOIS.  

Dobrou správou je trojročná podpora aktualizácií systému a päť rokov dodávania bezpečnostných záplat pre Xiaomi 13 a 13 Pro. Majitelia dostanú bezplatne 6-mesačné 2 TB cloudové úložisko v Google One a YouTube Premium zadarmo, takisto na pol roka. Používatelia Xiaomi 13 Pro aj Xiaomi 13 navyše získajú jednu mimozáručnú opravu bez nákladov na prácu počas prvých 12 mesiacov od zakúpenia.

 Predpredaj série Xiaomi 13 odštartoval 27. februára a trvať bude až do 12. marca. V tomto čase budú pre slovenských zákazníkov pripravené darčeky. Kúpou modelu Xiaomi 13 Pro získajú smart hodinky Xiaomi Watch S1 Active úplne zdarma, pri nákupe modelu Xiaomi 13 dostanú zákazníci ako darček smartfón Redmi A1.

Ceny a farebné verzie:

  • Xiaomi 13 Pro 12 GB + 256 GB za 1299 eur, keramická čierna
  • Xiaomi 13 8 GB + 256 GB za 999 eur, čierna farba
  • Xiaomi 13 Lite 8 GB + 256 GB za 499 eur, modrá, čierna a ružová farba

 Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Dezi26.02.2023 - 18:01 Trvalý odkaz

celkom dosť peňazí, už cenami dobehli iphone

Milan Orecny26.02.2023 - 23:54 Trvalý odkaz

No týmto krokom si xiaomi odlaka veľa ľudí od seba a nechápem vydajú hodinky S2 každý čaká na globalne uvedenie a oni namiesto toho zabijú globálnym uvedením hodinky z minulého roka z leta v ktoré už ani nik nedufal ze prídu na globálny trh Xiaomi watch S1 Pro takto to nerobí ani huawei ani apple ani garmin len xiaomi začínam nenávidieť Xiaomi

Celá diskusia 2 príspevky