Séria Realme 5 možno prinesie 64 Mpix fotoaparát

Čínsky výrobca na svojom Twitter účte láka na pripravovanú sériu Realme 5, ktorá bude mať premiéru 20. augusta v Indii. Tešiť sa môžeme na štyri fotoaparáty vzadu. (aktualizované)

Predstavenie dvojice modelov Realme 5 a Relame 5 Pro sa blíži. Event je naplánovaný na 20. augusta v New Delhi 12:30 miestneho času (9:00 nášho). Spolu s dátumom uvedenia výrobca prezradil, že vzadu nájdeme štyri fotoaparáty.

Už skôr na sociálnej sieti prezradil, že hlavný snímač ponúkne 64 megapixelov a bude tak jedným z prvých telefónov na trhu s tak vysokým rozlíšením.

Technológia Quad Camera má odštartovať novú generáciu smartfónov. Zvyšné tri fotoaparáty poslúžia na snímanie širokouhlých záberov (119° uhol), makrosnímky od 4 cm a portréty v rôznych režimoch. 

V novej sérii Realme 5 použije výrobca 64 Mpix obrazový čip od Samsungu Isocell Bright GW1. Podrobne sme sa mu venovali v májovom článku Samsung uviedol 64 Mpix snímač pre mobilné zariadenia.

Doplnené 13. 8.:

Realme nakoniec na svojom Twitter účte prezradilo, že použitý obrazový čip v sérii Realme 5 bude mať "len" 48 Mpix. Hashtag #quadcamera, ktorý začal používať v súvislosti so 64 Mpix senzorom, v poste ostal. Štyri fotoaparáty sú tak isté. Vyššie 64 Mpix rozlíšenie tak zrejme dostane až model Realme X Pro. 

Zdroj: twitter.com/realme

Diskusia k článku:

Začať diskusiu