Séria Oppo Find X5 bude uvedená 24. februára

Koniec februára bude na mobilné novinky bohatý. Spoznáme viacero nových smartfónov od rôznych výrobcov a tešiť sa môžeme najmä na prémiové modely.

Koniec februára je tradične v znamení technologického veľtrhu Mobile World Congress v Barcelone. Pandémia obmedzila jeho rozsah aj fyzickú účasť na ňom, no postupne sa začína všetko dávať do normálu. Niektorí výrobcovia predstavia svoje novinky priamo na MWC 2022 v Barcelone, iní sa presťahovali do online sveta.

 Jedným z výrobcov, ktorý si pripravil na koniec februára prezentáciu nových smartfónov, je Oppo. 24. februára spoznáme novú sériu prémiových modelov Oppo Find X5 a Oppo Find X5 Pro. Už začiatkom mesiaca boli odhalené detaily výbavy aj očakávaný dizajn. Ten teraz potvrdila firma uverejnením oficiálnych záberov, ktorými láka na online udalosť. 

Ak sa uniknuté špecifikácie potvrdia, Oppo Find X5 Pro ponúkne 6,7-palcový AMOLED displej s jemným rozlíšením 1440 x 3216 bodov a integrovanou čítačkou odtlačkov. Výkonný Snapdragon 8 Gen 1 doplní 12 GB RAM a minimálne 256 GB úložisko bez možnosti rozšírenia microSD kartami. 

Dôraz sa bude klásť na fotovýbavu vyvinutú v spolupráci so známou firmou Hasselblad. Dva 50 Mpix snímače Sony IMX766 pre hlavný a širokouhlý fotoaparát, doplní 13 Mpix teleobjektív. Chýbať nemá ani optická stabilizácia obrazu a nahrávanie 10-bit. HDR videí. 

Nápis pri objektívoch Powered by MariSilicon napovedá, že Oppo pridá procesorovú jednotku s podporou umelej inteligencie. Novinka vraj poteší certifikáciou vodeodolnosti IP68 a 5000 mAh batériou s 80 W rýchlym nabíjaním. Nad operačným systémom Android 12 pobeží nadstavba ColorOS 12.1.

Všetko podstatné sa dozvieme už o týždeň a zástupca našej redakcie nebude chýbať ani na MWC 2022 v Barcelone. Určite sa zastavíme aj v stánku Oppo a novinky nafotíme. 

Zdroj: oppo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu