Séria Galaxy A roku 2020 by mala priniesť 64 Mpix a 108 Mpix fotoaparát

Bolo by divné, keby výrobca, ktorý vyrába 108 Mpix obrazový čip pre mobily, by sám také zariadenie nepriniesol. Smartfóny s tak vysokým rozlíšením fotoaparátu vraj Samsung prinesie v sérii Galaxy A.

Nedávno sa Xiaomi na konferencii Images of the Future pochválilo, že spolupracuje so Samsungom pri vývoji viac než 100 Mpix fotoaparátu. Špekuluje sa, že prvým smartfónom bude pripravovaný top model Mi Mix 4. 

Pár dní na to Samsung oficiálne uviedol 108 Mpix snímač Isocell Bright HMX, ktorý využíva technológiu Tetracell, ktorá skladá štyri pixely do jedného, bude v zhoršených svetelných podmienkach 108 Mpix snímač vytvárať výsledné 27 Mpix fotografie.

Najnovšie na web unikla road mapa radu Galaxy A od Samsungu pre rok 2020, ktorá prezrádza, ktoré na smartfóny sa môžeme tešiť. Medzi údajnými novinkami nechýba model so 108 Mpix fotoaparátom. 

Okrem čipu s viac než sto miliónmi pixelov vyrába Samsung aj 64 Mpix senzor Isocell Bright GW1. Je preto takmer isté, že v niektorej z pripravovaných noviniek bude v budúcom roku použitý aj tento fotoaparát. 

Dnes je už takmer povinnou jazdou výrobcov ponúkať vzadu aspoň tri objektívy, niektorí išli cestou štyroch snímačov. K hlavnému zvyčajne pridávajú teleobjektív alebo širokouhlý, samozrejmosťou býva pomocný snímač na rozostrenie pozadi alebo ToF kamera. 

Pokiaľ je uniknutá road mapa pravdivá, v priebehu budúceho roka by mal Samsung uviesť modely Galaxy A21, A31, a A41 s trojitým zadným fotoaparátom, kde hlavný a pomocný doplní širokouhlý. Modely Galaxy A51 a A61 majú dostať navyše teleobjektív, Galaxy A71, A81 a A91 by mali byť vybavené ToF kamerou. Práve Galaxy A81 by mohol priniesť 64 Mpix senzor a Galaxy A91 sa vraj bude pýšiť 108 Mpix hlavným fotoaparátom. 

Ten istý zdroj, ktorý priniesol plán na rok 2020 pre sériu Galaxy A tvrdí, že 64 Mpix fotoaparát prinesie aj Galaxy M41.

Na potvrdenie infromácií si počkáme do budúceho roka. 

Zdroj: twitter.com/Sudhanshu1414

Diskusia k článku:

Začať diskusiu