Samsung v spolupráci s Googlom ponúka cez Matter prepojenie systémov SmartThings aj Google Home

Najnovším plodom spolupráce je systém Matter, ktorý výrazne vylepšuje flexibilitu a vzájomnú komunikáciu jednotlivých ekosystémov v smart domácnostiach.

Ak ste doma používali zariadenia spadajúce do ekosystému Samsungu a Googlu, mohli ste mať s ich ovládaním problémy. Nastavenia v aplikáciách a používateľských účtoch často nefungovali obojsmerne. Problém rieši nový technologický štandard Matter – platforma na priame pripojenie prístrojov k rôznym aplikáciám a ekosystémom.

Samsung a Google spoločne vybudovali vzájomne kompatibilný systém, ktorý umožní prepojiť jednotlivé zariadenia v ekosystémoch SmartThings alebo Google Home jednoducho, pomocou operačného systému Android.

Po otvorení aplikácie SmartThings sa používateľom zobrazí zoznam zariadení so systémom Matter, ktoré sú súčasťou ekosystému Google Home. Stačí v zozname vybrať svoje zariadenie a zaregistrovať ho v aplikácii SmartThings. A naopak, Samsung produkty budete vedieť pripojiť so systému Google Nest Hub.

Systém Matter zo spoločnej dielne Samsungu a Google bude k dispozícii počas nasledujúcich týždňov. Ďalšie informácie o ekosystéme SmartThings nájdete na stránke www.smartthings.com.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu