Samsung uvedie 18. januára nový smartfón Galaxy A. Bude to Galaxy A54?

Indická stránka Samsungu láka na uvedenie nového smartfónu obľúbenej série A. Prezradila niekoľko detailov, no či pôjde o očakávaný Galaxy A54 5G zatiaľ nie je isté.

Už vieme, že 1. februára prebehne Galaxy Unpacked, na ktorom spoznáme nové vlajkové lode radu Galaxy S23. No ešte dva týždne predtým, konkrétne 18. januára, bude mať na indickom trhu premiéru smartfón Galaxy A. O aký konkrétny model pôjde, výrobca zatiaľ neprezradil.

Špekuluje sa, že by mohlo ísť o Samsung Galaxy A54 5G. "Päťkové" modely patria u zákazníkov medzi obľúbené, pre svoju veľmi dobrú výbavu a dostupnú cenu. O pripravovanej novinke Samsung prezradil, že jej nebude chýbať 5G konektivita, 6,6'' Full HD+ displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou ani fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu.

Kapacitu batérie výrobca nehovorí, no má ponúknuť až dvojdňovú výdrž na jedno nabitie. Istá je 8 GB kapacita operačnej pamäte, ale je možné, že sa telefón bude dodávať aj v inej veľkosti RAM. Farebných verzií bude päť: Awesome Black, Awesome Blue, Awesome Chrome, Awesome Burgundy a Awesome Green.

Na obrázku je vidno zadnú časť telefónu s fotoaparátmi, ktorá sa veľmi podobá na Galaxy A53 5G. No rovnako tam môže byť vyobrazený minuloročný Galaxy A33 5G. Zo zadnej strany sa modely dajú veľmi ťažko rozpoznať. Obidva smartfóny vlani prišli naraz. Zopakuje sa situácia aj tento rok? To sa dozvieme 18. januára. 

Zdroj: samsung.com/in

Diskusia k článku:

Začať diskusiu