Samsung ukázal koncept skladacieho displeja ohybného na obidve strany

Nový protoyp umožňuje 360-stupňové otáčanie, dá sa tak zložiť smerom dnu i von. Vynovený bol aj pánt, vďaka čomu je v zatvorenom stave medzi stranami displeja menšia medzera než doteraz.

Portál TheVerge informoval o novom prototype ohybného displeja Samsungu, ktorý posúva skladacie displeje zasa o ďalšiu úroveň vyššie. Koncept s názvom Flex In & Out naznačuje, že displej sa dá ohnúť nielen smerom dnu, ale aj von.  Prezentovaný bol na technologickej výstave CES 2023.

Obrazovku po vonkajšej strane v zatvorenom stave má teraz napríklad Huawei Mate Xs2, séria Galaxy Z Fold od Samsungu využíva opačný spôsob zatvárania, teda ako knižku. Novinka sa dá ohýbať obidvomi smermi, dnu aj von, displej tak nezlomíte. Jeden z konceptov je aj v tvare písmena S, obrazovka je tu rozdelená na tri časti a skladá sa v dvoch miestach. 

Vďaka vynovenému pántu je displej pri zložením s menšou medzerou, než je tomu teraz. Nie je isté, v akom štádiu vývoja je nový hybný displej. Ak Samsung usúdi, že je pripravený pre komerčné využitie, možno sa s ním stretneme už v ďalšej generácii skladačky Galaxy Z Fold5. 

Okrem prototypu s 360° ohýbaním ukázal výrobca na CES 2023 aj kombináciu skladacieho a výsuvného displeja, zaujal i 17'' displejom, ktorý sa dá vyrolovať do strán. Podrobnosti sa dočítate v článku Samsung ukázal hybridný flexibilný OLED displej budúcnosti

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu