Samsung stiahol z YouTube videá, v ktorých zosmiešňuje Apple za chýbajúci 3,5 mm jack

Robiť si srandu z konkurencie sa nemusí vyplatiť. Keď v budúcnosti urobíte to isté, z čoho ste sa predtým vysmievali, môže to vyznieť trápne. A nepomôže ani vymazanie videí.

Apple sa s príchodom nového modelu iPhone 7 rozhodol k radikálnemu kroku a zo zariadenia odstránil 3,5 mm audio jack. Napriek tomu, že sa ozývali kritické hlasy zo strany zákazníkov a niektorí výrobcovia ubezpečovali, že oni touto cestou nepôjdu, Apple týmto nastolil trend, ktorému sa postupne prispôsobili ostatné značky.

Možno si pamätáte na reklamné video Samsungu z roku 2017, v ktorom mapoval funkcie iPhonu od roku 2007 a okrem iných vecí zosmiešňoval absenciu 3,5 mm konektora. Mladík v ňom prešiel po rokoch používania iPhonu na Samsung a bol spokojný.

Dnes už túto reklamu na väčšine YouTube kanáloch Samsungu nenájdete. Ostala napríklad na účte Samsung Perú. No 30-sekundový spot, v ktorom si uťahuje z adaptéra pre iPhone, už nenájdeme ani tam. 

Prečo? Možno preto, že sám išiel cestou odstránenia 3,5 mm jacku. Dôvodom má byť viac priestoru na batériu. Mnohým sa v tom čase zdalo video trápne a zbytočné. 

Kórejský výrobca taktiku, kde v reklamnom videu zosmiešňuje niektoré funkcie či vlastnosti Apple zariadení, používa už dlhé roky. Napríklad, keď sa smeje z výrezu v displeji alebo vysokej ceny. Môžeme si o tom myslieť svoje, nesúhlasiť s tým, niekomu to môže byť sympatické, iní sa na tom len zasmejú a mávnu rukou. No vždy je to dvojsečná zbraň, ktorá sa v budúcnosti môže obrátiť proti Samsumgu. Ako napríklad teraz.

Vysvetleniu, prečo Apple nepridal do iPhonu audio jack, sme sa venovali v článku Zopár dôvodov, prečo Apple pochoval 3,5 mm jack

Zdroj: businessinsider.com

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok