Samsung spustil v USA rezervácie na Galaxy Note 10 s darčekom

Už len necelý mesiac nás delí od premiéry ďalšej generácie radu Galaxy Note, pre ktorý je typický dotykové pero. Čo všetko už o Note 10 vieme?

Samsung na pripravovanú novinku láka na svojich webových stránkach, vrátane slovenskej. Na americkej však k rezervácii sľubuje 50-dolárový kredit na nákup príslušenstva. Či niečo podobné ponúkne aj slovenským zákazníkom, zatiaľ nie je isté. 

Na webe samsung.com/sk/unpacked ponúka registráciu, po ktorej vás bude medzi prvými informovať o predstavenej novinke. Zároveň tajomne dodáva: " A verte nám, toto si rozhodne nechcete nechať ujsť."

O Samsungu Galaxy Note 10 toho oficiálne veľa nevieme. Všetky doposiaľ zverejnené informácie o hardvérovej výbave sú neoverené a kým nebudú potvrdené výrobcom, ide len o špekulácie. 

Tie hovoria, že Galaxy Note 10 príde v dvoch veľkostiach (6,3'' Full HD+ a 6,8'' QHD+), pričom nemá chýbať 5G verzia. Americký operátor Verizon vraj bude zákazníkov lákať na atraktívnu ponuku. K neobmedzenému dátovému programu majú k Note 10+ 5G dostať základný model Note 10 zadarmo. 

V novinke zrejme pobeží Snapdragon 855 alebo Exynos 9825 určený pre Európu, dostať má minimálne 8 GB RAM a vyšší variant možno ponúkne až 1 TB úložisko. 

Vzadu sa má nachádzať trojitý fotoaparát kombinovaný základným 12 Mpix, širokouhlým 16 Mpix snímačom a 12 Mpix teleobjektívom s dvojnásobným optickým priblížením. TOF kameru by mal dostať len vyšší model Note 10+. Predná 10 Mpix kamera bude umiestnená v malom otvore v strede displeja. 

Základný model by mohol dostať 3600 mAh batériu, väčší Galaxy Note 10 Pro 4300 mAh akumulátor so 45 W rýchlym nabíjaním. Samozrejmosťou má byť už známe reverzné bezdrôtové nabíjanie. Čo zrejme nepoteší, je úvaha o chýbajúcom 3,5 mm konektore a otáznik visí aj nad slotom pre pamäťové karty pri základnom Note 10. 

Vynovené dotykové pero S Pen má využívať bezdotykové ovládanie gestami a hovorí sa aj o zvukovej signalizácii pri niektorých úkonoch. 

Kompletné a najmä oficiálne informácie sa dozvieme 7. augusta, na kedy je naplánovaná premiéra. Všetko dôležité vám prinesieme v tradičnom základnom infe.

Zdroj: samsung.com, twitter.com/evleaks

Diskusia k článku:

Začať diskusiu