Samsung Quick Share – rýchle zdieľanie fotografií, videí aj dokumentov

Služba pre jednoduché zdieľanie súborov je dostupná pre všetky modely Samsung Galaxy po aktualizácii operačného systému Android. A to všetko bez nutnosti párovania zariadení.

Zdieľanie súborov na zariadeniach Galaxy nebolo nikdy tak jednoduché! Bez nutnosti párovania jednotlivých telefónov či tabletov môžete okamžite zdieľať dokumenty až s piatimi ľuďmi súčasne. Ak chcete súbory zdieľať bezdrôtovo, musí byť softvér telefónu alebo tabletu aktualizovaný na najnovšiu verziu. 

Ako postupovať pri zdieľaní?

Uistite sa, že na zariadeniach je aktivovaná funkcia Quick Share (Rýchle zdieľanie). Ikonu pre aktiváciu služby nájdete v paneli rýchlych nastavení. V Galérii vyberiete súbor, prípadne označíte viacero súborov naraz a kliknete na tlačidlo Zdieľať. Zo zoznamu vyberiete zariadenie, do ktorého súbor chcete preniesť. Druhá strana prenos potvrdí a hotovo. 

Ak máte problémy s pripojením k inému zariadeniu, skontroluje povolenie. Prejdením prsta z hornej časti obrazovky dole vyrolujte panel Rýchle nastavenia a následne kliknite na ikonu Quick Share. Dostanete sa k možnostiam výberu, kto môže s vami zdieľať: Nikto, Iba kontakty a Ktokoľvek v blízkom okolí. Podržaním ikony máte k dispozícii podrobné nastavenia pre službu Quick Share a nájdete tam aj históriu zdieľaní.

Takisto je dôležité, aby bola obrazovka druhého zariadenia, na ktoré sa súbor odosiela, zapnutá. na prenos sa využíva buď Wi-Fi pripojenie alebo mobilná sieť. V druhom prípade sa môžu účtovať poplatky za prenos, prípadne sa využije váš predplatený dátový balík. Pozor teda na objem dát. V nastaveniach služby máte na výber Používať iba Wi-Fi. Šetríte tým svoje mobilné dáta. 

Z jedného zariadenia Galaxy je možné naraz zdieľať až 1 GB dát, avšak maximálne 2 GB za deň. Funkcia rýchleho zdieľania je dostupná iba na zariadeniach Galaxy, ktoré podporujú funkciu UWB (Ultra-wideband). 

Pri aktivácii funkcie Quick Share sa v kontaktoch zariadenia, z ktorého majú byť zdieľané súbory, označia modrým krúžkom tie kontakty, ktorých zariadenia podporujú funkciu UWB a je možné s nimi teda zdieľať dáta týmto spôsobom. Ak vypnete možnosť Zobraziť moju polohu ostatným, značka modrého kruhu sa pri kontakte nezobrazí. Pri zapnutí tejto funkcie umožníte ľuďom v okolí vidieť vašu polohu, keď s vami rýchlo zdieľajú informácie.

Kedy nie je možné aktivovať funkciu rýchleho zdieľania?

Rýchle zdieľanie nie je možné využívať vo chvíli, keď používate funkciu Mobile Hotspot, Wi-Fi Direct alebo Smart view. Odosielajúce zariadenie musí byť Galaxy s operačným systémom Android 10 s podporou Wi-Fi Direct a Wi-Fi musí byť zapnutá. 

Ak si chcete užiť plnú funkcionalitu Quick Share, stavte na najnovšie smartfóny Samsung Galaxy Z Flip4 alebo Z Fold4, ktoré si môžete doplniť o inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch5 alebo slúchadlá Galaxy Buds2 Pro.

Článok je súčasťou platenej spolupráce so spoločnosťou Samsung Electronics.

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu