Samsung predstaví na veľtrhu CES nové monitory, vrátane Odyssey Neo G9 s 57'' zakriveným displejom

Novinky v radoch Odyssey, ViewFinity a Smart Monitor prinesú kvalitný obraz a množstvo inovatívnych funkcií nielen pre prácu, ale aj pre zábavu.

Monitor Odyssey Neo G9 predstavuje podľa výrobcu budúcnosť herných monitorov, ako prvý monitor na svete ponúkne Dual UHD rozlíšenie (7 680 × 2 160 bodov) a pomer strán 32:9. Obrazovka so zakrivením 1000R, 57-palcovou uhlopriečkou a 240 Hz obnovovacou frekvenciou využíva technológiu Quantum Mini LED a spĺňa podmienky špecifikácie VESA Display HDR 1000. 

Matný displej znižuje odrazy svetla, takže hráči nebudú počas akcií ničím rušení. Ako prvý na svete sa môže pochváliť aj podporou rozhrania DisplayPort 2.1, ktoré prenáša dáta približne dvakrát rýchlejšie ako doteraz používaný DisplayPort 1.4. Výhodou je aj podpora bezstratovej kompresie Display Stream Compression (DSC), ktorá je priemyselným štandardom pre neskreslený prenos dát.

Monitor Odyssey OLED G9 je vybavený 49'' Dual QHD displejom s technológiou kvantových bodov (Quantum Dot), zakrivením 1800R a pomerom strán 32:9. Pre rýchle hranie má monitor Odyssey OLED G9 dobu odozvy iba 0,1 ms a obnovovaciu frekvenciu 240 Hz, čo odstraňuje oneskorenie a trhanie obrazu.

Prostredníctvom služby Smart Hub môžete využívať aplikácie od partnerov, ako sú Prime Video, Netflix a YouTube, a sledovať rôzny obsah cez internetové pripojenie aj bez použitia počítača. Ani na hry nebudete potrebovať hernú konzolu, monitor umožňuje hrať hry od partnerov, ako sú Xbox a NVIDIA GeForce Now v cloude.

ViewFinity S9 je prvý monitor Samsugu vybavený 27'' obrazovkou s rozlíšením 5K (5 120 x 2 880 bodov). Vstavaná technológia Color Calibration Engine udržuje presné farby a jas obrazovky a umožňuje nastaviť vyváženie bielej, gamma a vyváženie farieb RGB pre dokonalú vernosť originálu pomocou smartfónov s aplikáciou Samsung Smart Calibration. Výhodou je aj matný displej. 

K monitoru je možné cez konektory USB-C a Thunderbolt 4 pripojiť kamery a ďalšie zariadenia, a ľahko tak prenášať objemné súbory videa vo vysokom rozlíšení. Rad ViewFinity S9 je vybavený kamerou SlimFit 4K a podporuje natívne videokonferencie prostredníctvom komunikačných aplikácií, ako je Google Meet, ktoré sú súčasťou platformy Samsung Smart Hub.

Smart Monitor M8 ponúka štýlový, tenký dizajn a prichádza v novej veľkosti 27 palcov, no aj 32'' veľkosť ostáva. Oba modely dostali 4K rozlíšenie. Výškovo nastaviteľný a naklápací stojan umožňuje nastaviť obrazovku do najvhodnejšej polohy na sledovanie obrazu. Obrazovku je teraz možné otáčať o 90 stupňov. 

Cez vstavanú aplikáciu SmartThings Hub môžete pripojiť, ovládať a spravovať stovky kompatibilných zariadení. Nechýba integrovaná kamera SlimFit s 2K rozlíšením ani technológia Samsung Knox Vault, ktorá šifruje osobné údaje a uchováva uložené súbory a informácie izolovane od hlavného operačného systému zariadenia, čím ich chráni pred možnými útokmi.

Smart Monitor M8 je na výber v štyroch farbách - denná modrá (Daylight Blue), jarná zelená (Spring Green), ružová pri západe slnka (Sunset Pink) alebo teplá biela (Warm White). Dostupnosť a cena na jednotlivých trhoch bude oznámená neskôr.

Zdroj: tlačová správa

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu