Samsung Galaxy Z Fold5 zrejme opäť príde bez integrovaného S Pen. Bude ľahší a tenší

Príchod ďalšej generácie skladacieho smartfónu od Samsungu sa očakáva až v lete, no už teraz si môžete pozrieť jeho pravdepodobný vzhľad a odhadované parametre. Kto čaká na integrované dotykové pero, bude zrejme sklamaný.

Smartfóny s ohybným displejom značky Samsung prídu už vo svojej piatej generácii. Za tú dobu od prvého uvedenia v roku 2019, prešla konštrukcia výrazným vylepšením a väčší z dvojice modelov série Galaxy Z sa dočkal aj podpory dotykového pera S Pen, s ktorým dáva skladacie zariadenie ešte väčší zmysel. 

Určite by mnohých používateľov potešilo, ak by S Pen nemuseli nosiť vo vrecku alebo ho mať uložený v špeciálnom puzdre, ktoré zbytočne pridáva na hmotnosti a najmä rozmeroch už tak veľkého a ťažkého zariadenia. Bohužiaľ, ani tento rok sa jeho integrácie do konštrukcie na štýl modelu Galaxy S Ultra nedočkáme. 

Tvrdia to zverejnené rendery, ktoré vznikli v spolupráci webu smartprix.com a známeho leakera @evleaks, ktorý na Twitteri uverejňuje informácie o ešte nepredstavených novinkách, a jeho príspevky sa zvyčajne po oficiálnom uvedení potvrdia ako pravdivé. 

Samsung Galaxy Z Fold5 si tak môžeme pozrieť zo všetkých strán a vidíme, že dizajn ani rozloženie hardvérových prvkov sa pravdepodobne výrazne nezmenia. Podľa webu Smartpix sa mierne zníži hmotnosť novinky aj hrúbka konštrukcie. 

Rozmery vnútorného a vonkajšieho displeja by mali byť bez zmeny. Očakáva sa, že Fold5 príde so Snapdragonom 8 Gen 2, rýchlymi pamäťami LPDDR5X a UFS 4.0, vylepšeným fotoaparátom a chýbať nebude odolnosť voči vode s certifikáciou IPX8.

Kým príde k oficiálnej premiére, dočkáme sa ďalších informácií o pripravovaných skladačkách. Stále však ide o neoverené údaje, preto ich treba brať s rezervou.

Zdroj: smartprix.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu