Samsung Galaxy Tab S6 má dostať výkonný hardvér a duálny fotoaparát

Top model medzi tabletmi. Tak aspoň vyzerajú prvé neoficiálne informácie o pripravovanom zariadení, ktoré by malo mať premiéru začiatkom augista spôolu s Galaxy Note 10.

Dizajn novinky sa podľa zverejnených obrázkov podobá na februárový model Galaxy S5e, ktorý prišiel so štýlovým, tenkým telom a malými okrajmi okolo displeja. Pohľad na zadnú stenu prezrádza, že výrobca tentoraz stavil na duálny zadný fotoaparát (13 Mpix + 5 Mpix) a nechýba dotykové pero. Nabíjať sa má z drážky zadného krytu. 

Na uniknutých obrázkoch, ktoré vyzerajú ako produktové fotografie, vidíme logo AKG, čo napovedá, že Samsung Galaxy Tab S6 by mal mať rovnako ako predchodca dvojicu stereo reproduktorov s kvalitným zvukom. Takisto zrejme bude opäť chýbať 3,5 mm jack. 

Cez magnetické piny sa bude dať pripojiť hardvérová klávesnica alebo dokovacia stanica DeX, vďaka ktorej tablet poslúži v teréne aj ako náhrada notebooku. Špekuluje sa o čítačke odtlačkov v displeji, predchodca mal skener odtlačkov v bočnej stene a disponoval aj rozpoznávaním tváre. 

Prémiovému dizajnu má zodpovedať aj prémiová hardvérová výbava: čipset Snapdragon 855, 6 GB operačná pamäť RAM,128 GB úložisko a 6840 mAh batéria. Samsozrejmosťou bude Android 9 Pie, nad ktorým pobeží známa nadstavba Samsungu One UI. Predávať sa má v LTE aj Wi-Fi verzii a troch farbách: sivej, modrej a ružovej. 

Pokiaľ sa špekulácie okolo pripravovaného tabletu Samsung Galaxy Tab S6 potvrdia, pôjde o zariadenie určené náročným zákazníkom, čomu bude zrejme zodpovedať aj vysoká cenovka. Kompletné a najmä oficiálne informácie sa dozvieme o niekoľko týždňov. Všetko podstané sa potom dozviete z nášho základného infa.

Zdroj: androidheadlines.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu