Samsung Galaxy Note 10+ láme rekordy v teste DisplayMate

Novinka obsadila prvé miesto v absolútnej presnosti farieb, ktorá je nerozoznateľná od dokonalého obrazu. Okrem toho má najjasnejší displej, kde hodnotou 778 nitov prekonáva svojho predchodcu Galaxy Note 9.

DisplayMate sa zaoberá rôznymi aspektami obrazovej kvality. Ponúka celosvetovo uznávaný test, na ktorý sa odvolávajú aj známe weby ako The Wall Street Journal, PC World, Cnet a iné. Jeho rukami teraz prešiel  Samsung Galaxy Note 10+, ktorý ponúka novú generáciu Dynamic AMOLED displeja. Podľa výsledkov testu sú vylepšenia, ktoré do novej zobrazovacej jednotky Samsung implementoval, naozaj významné. 

Displej Galaxy Note 10+ nastavil a prekonal viacero rekordov. Stal sa kráľom v absolútnej presnosti farieb s hodnotou 0,4 JNCD. V praxi to znamená verné zobrazenie farieb reálneho sveta, ktoré vyniknú na fotografiách, videách či televíznom obsahu. Novinka od Samsungu ponúka zatiaľ najjasnejší displej výrobcu. V režime vysokého jasu dosahuje pri úplne bielej obrazovke hodnotu 778 nitov, čím prekonáva Galaxy Note 9 o 10 %. 

Dynamic AMOLED displej v Galaxy Note 10+ v teste zaznamenal aj najvyššiu presnosť kontrastu s hodnotou 2,17 gama, ktorá má byť vizuálne nerozoznateľná od dokonalého obrazu. Okrem toho má najmenší posun v mierke kontrastu, najmenšiu zmenu maximálnej svietivosti s obsahom obrázka, najväčší natívny farebný gamut a najnižšiu odleskovosť na úrovni 4,3 %. 

Výsledky testov uzatvára najnižšia zmena jasu v porovnaní s pozorovacím uhlom (24 % pri 30 stupňoch a najvyššie viditeľné rozlíšenie obrazovky 3K (3040x1440 px). 4K sa totiž na smartfónoch nezobrazuje vizuálne najostrejšie kvôli veľkosti displejov a je skôr vhodné pre väčšie obrazovky televízorov. 

Zdroj: displaymate.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu