Samsung Galaxy Fold je pripravený na svoj návrat

Podľa agentúry Bloomberg prešla novinka redizajnom, ktorý odstránil problémy s displejom. Samsung má už čoskoro začať s dodávaním komponentov do vietnamskej továrne. Konkrétny dátum predaja však stále zatiaľ nie je známy.

Samsung Galaxy Fold patrí k prvým lastovičkám, ktoré začínajú éru skladacích smartfónov. V pôvodnom pláne výrobcu už mal byť na pultoch obchodov, ale jeho vydanie zastavili neočakávané konštrukčné problémy.

Ich následkom do miesta ohybu displeja vnikali nečistoty a prišlo aj na rôzne poškodenia, ktoré zapríčinili poruchy zobrazenia. Na chyby sa sťažovali viacerí recenzenti, ktorí smartfón dostali v predstihu. 

Samsung musel kvôli tomu odsunúť príchod Galaxy Fold na neurčito, kým problémy prešetrí a odstráni. Pred niekoľkými dňami prezident spoločnosti DJ Koh priznal, že vydanie novinky podcenili a chyba nastala na ich strane. Podľa webu Bloomberg však už má byť všetko na správnej ceste. Samsung sa mal postarať o redizajn smartfónu, ktorý skvalitnil konštrukciu a zlepšil aj ochrannú fóliu displeja, ktorá je pre správnu funkčnosť dôležitá. 

Niektorí používatelia totiž zámer výrobcu nepochopili a fóliu strhávali, aj keď na to Samsung upozorňoval nápisom na krabičke. 

Problémy sú údajne zažehnané a výrobca má už čoskoro začať s dodávkou komponentov do svojej továrne vo Vietname. Kedy presne sa Galaxy Fold dostane do predaja zatiaľ nie je známe. 


Zdroj: bloomberg.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu