Samsung Galaxy A73 ponúka 108 Mpix fotoaparát. Na Slovensko však nepríde

Napriek tomu, že predchádzajúce generácie sa v slovenských obchodoch predávali, najnovší prírastok obľúbeného radu Galaxy A začínajúci sedmičkou, nie je určený pre náš trh.

V sérii Galaxy A od Samsungu platí, čím vyššie číslo, tým lepšie vybavený smartfón. Samsung Galaxy A73 tak výbavou stojí vyššie nad nedávno uvedeným Galaxy A53 (základné info), na Slovensku ho však oficiálne neuvidíme. 

Najväčším lákadlom novinky Samsung Galaxy A73 je hlavný fotoaparát so 108-megapixelovým snímačom a optickou stabilizáciou obrazu. Oproti predchodcovi Galaxy A72 (základné info), si tak v rozlíšení výrazne polepšil. Širokouhlému objektívu ostal 12 Mpix senzor, nezmenil sa ani 5 Mpix makro fotoaparát. 

Nepríjemným prekvapením je však absencia teleobjektívu. Kým minuloročný model ponúkal 8 Mpix teleobjektív s 3-násobným optickým priblížením a OIS, tento rok ho výrobca vymenil za zbytočný 5 Mpix fotoaparát určený na rozostrovania pozadia. 32 Mpix predná kamera ostala. 

Medzi kľúčové špecifikácie ďalej patrí 6,7-palcový SuperAMOLED displej s Full HD+ rozlíšením a 120 Hz obnovovacou frekvenciou, hmotnosť 181 gramov, 6 GB alebo 8 GB operačná pamäť RAM, úložisko so 128 GB alebo 256 GB kapacitou a 5000 mAh batéria s 25 W nabíjaním. Konštrukcii nechýba certifikácia odolnosti IP67. 

Ak vás Samsung Galaxy A73 zaujal a chcete si ho kúpiť, musíte hľadať na trhoch mimo Slovenska. Cena zatiaľ nebola bližšie špecifikovaná.

Zdroj: samsungmobilepress.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu