Samsung Galaxy A55 - očakávaný dizajn a špecifikácie

Samsung už pravdepodobne pracuje na nástupcovi obľúbeného modelu Galaxy A54, čo naznačujú uniknuté rendery a 360° video. Výrazné hardvérové medzigeneračné zmeny nečakajte.

Samsung nepatrí k výrobcom, ktorí prezrádzajú svojim fanúšikom ešte pred uvedením nového modelu niektoré parametre alebo čriepky dizajnu. Stále sa však objavia rendery, ktoré znázorňujú očakávaný vzhľad a uniknú aj pravdepodobné špecifikácie. Napríklad zo záznamov certifikačných úradov. 

Samsung Galaxy A54 5G (základné info) bol uvedený v marci tohto roka, jeho nástupca Samsung Galaxy A55 bude možno oznámený o niečo skôr. Záznam z certifikačného úradu prezradil, že v pripravovanom smartfóne zrejme pobeží čipset Exynos 1480 a 5000 mAh batéria bude disponovať 25 W nabíjaním. 

Medzi kľúčové parametre patrí 6,5-palcový AMOLED displej s Full HD+ rozlíšením, 120 Hz obnovovacou frekvenciou a integrovanou čítačkou odtlačkov. Tu medzigeneračne žiadne výrazne zmeny nie sú, ak nepočítame o 0,1'' väčšiu uhlopriečku. Ani ďalšie špecifikácie nie sú odlišné od aktuálneho modelu Galaxy A54. 

Výrobca opäť zrejme staví na 50 Mpix hlavný snímač s optickou stabilizáciou obrazu, 12 Mpix širokouhlý a 5 Mpix makro fotoaparát. Ak sa špekulácie potvrdia, nezmení sa ani predná 32 Mpix kamera. K prekvapeniu nepríde ani pri pamätiach, hovorí sa o 8 GB RAM párovanej so 128 GB a 256 GB úložiskom. 

Zdroj: mysmartprice.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu