Qualcomm Snapdragon 888 bude poháňať top modely budúceho roka

Spoločnosť Qualcomm uviedla na konferencii Tech Summit nový vlajkový procesor určený top androidom. Výkonnú novinku uvidíme v smartfónoch Samsungu, Sony, OnePlus, ale aj Realme.

Nový výkonný čipset od Qualcommu sa bude volať Snapdragon 888 5G. Oficálne to známila firma na akcii Tech Summit Digital 2020, ktorá sa koná v týchto dňoch.

Mobilná platforma určená prémiovým smartfónom prinesie podľa spoločnosti Qualcomm najväčší skok vpred v umelej inteligencii, najrýchlejšie Wi-Fi v mobilnom priemysle, bezkonkurenčnú rýchlosť pre hráčov a stonásobenie výpočtovej fotografie. 

Snapdragon 888 bude mať konečne integrovaný 5G modem, konkrétne X60 od Qualcommu. Smartfón s aktuálnym Snapdragonom 865 vyžaduje na 5G konektivitu samostatný modemový 5G čip. Novinka tak ušetrí miesto vnútri smartfónu. 

Ozývajú sa už aj prví výrobcovia, ktorí lákajú na Snapdragon 888 vo svojich budúcich zariadeniach. Európska pobočka Realme informovala na svojom Twitter účte, že pripravované Realme s kódovým označením Race bude jednou z prvých vlajkových lodí, ktoré bude poháňať nový výkonný čipset. Novinka však má podľa oznámení Xiaomi debutovať v novom Xiaomi Mi 11. 

S istotou sa dá povedať, že novinku uvidíme aj v modeloch značky Samsung, LG, Sony, OnePlus a ďalších. Podrobné špecifikácie Snapdragonu 888 Qualcomm zatiaľ nepredstavil. 

Zdroj: qualcomm.com, twitter.com/realme, twitter.com/Xiaomi

Diskusia k článku:

Začať diskusiu