Qualcomm má pripravovať čip do hodiniek so 64-bitovou podporou

Snapdragon Wear 429 so štyrmi jadrami Cortex-A53 a výkonom 2 GHz by mal lepšie zvládať podporu moderných aplikácií. Neoverené informácie spomínajú aj podporu Bluetooth 5.0 a LTE.

Firma Qualcomm je známa predovšetkým výrobou procesorov Snapdragon. Okrem smartfónov ich dodáva aj do ďalších produktov, medzi ktoré patrí napríklad nositeľná elektronika. 

Výrobca naposledy minulý rok predstavil čip Snapdragon Wear 3100, ktorý oproti svojmu predchodcovi Wear 2100 so staršími jadrami Cortex-A7 nepriniesol veľa vylepšení. Najnovšie informácie teraz hovoria, že Qualcomm pracuje na niečom, čo má zatiaľ interný názov WTP2700 a WTP429W

Skratka WTP je používaná na označenie wearable testing platform, teda nositeľnú testovaciu platformu. Zatiaľ nepotvrdené správy hovoria, že ide o čip Snapdragon Wear 429 so 64-bitovou architektúrou. Obsahuje štyri jadrá Cortex-A53 s výkonom 2 GHz. 

Pre koncových používateľov to znamená, že nová nositeľná elektronika by dostala lepšiu kompatibilitu s modernými aplikáciami. Očakáva sa, že nový čip doplní aj Bluetooth 5.0 a LTE modem. Spomína sa aj podpora EMMC 5.1, teda rýchlejšieho úložiska. Zatiaľ nie je isté, či sa tieto informácie potvrdia. Na oznámenie zo strany Qualcommu si budeme musieť počkať. 

Zdroj: winfuture.de

 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu