Prvá veľká PC hra príde na iPhone 15 Pro už budúci mesiac

Výkon nového iPhonu 15 Pro už čoskoro preverí Resident Evil Village. Zároveň pôjde o prvú veľkú a stále modernú AAA hru známu z PC a konzol, ktorá bude dostupná na mobiloch.

Jednou z veľkých noviniek radu iPhone 15 Pro je vysoký výkon, vďaka ktorému zvládne novinka spustiť aj moderné PC hry. Apple to demonštroval aj na svojej prezentácii, kde nechýbali ani zástupcovia veľkých vývojárov ako Ubisoft, Capcom a podobne. Práve oni totiž ohlásili prvé veľké hry, ktoré sa na iPhone 15 Pro chystajú. 

Okrem Assassin's Creed Mirage sa hráči môžu tešiť aj na sériu Resident Evil. Na prvú hru navyše už nebudeme čakať dlho. Capcom totiž na svojom webe informoval, že Resident Evil Village vyjde na iPhone 15 Pro už 30. októbra a bude tak prvou lastovičkou z veľkých platforiem, ktorá je stále aktuálna a zavíta na mobily. 

Minimálne požiadavky sú iOS 17 a novší, ale aj iPhone 15 Pro / Pro Max. Capcom však uvádza aj kompatibilitu s iPadom Pro, kde spomína konkrétne tretiu, štvrtú, piatu a šiestu generáciu s čipmi M1 a M2. Resident Evil Village navyše pobeží aj na iPade Air 5. generácie s čipom M1. Ak si teda chcete zahrať jednu z najlepších akčných hororových hier na mobilných platformách, možné to bude už koncom budúceho mesiaca. Cena hry je stanovená na 29,99 eur

Zdroj: capcom-games.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu