Prenos čísla medzi operátormi sa skrátil

Od začiatku februára začalo platiť nové pravidlo prenosu čísla od jedného operátora k druhému. Namiesto štyroch pracovných dní od podania žiadosti o prenos to sú tri.

Získať čo najviac zákazníkov je cieľom každého operátora. Okrem priameho predaja úplne nového telefónneho čísla (novej SIM karty) je druhým spôsobom získavania nových klientov prenos čísla od konkurencie. 

Príchod O2 na trh pred rokmi aj v tomto smere rozhýbal stojaté vody, kde kraľovali Orange a Telekom, pričom sa v roku 2009 doba skrátila na päť pracovných dní od podania žiadosti. 

Ďalší nováčik na trhu 4ka sa dlhší čas usiloval o ešte kratší čas. Od 1. februára 2023 nastala zmena  a proces prenosu sa skrátil o deň. Prenos telefónneho čísla má byť už na tretí deň odo dňa prijatia Žiadosti o prenos čísla, teda do štyroch pracovných dní, vrátane dňa prijatia žiadosti.

Lehotu prenosu musia dodržiavať všetci operátori. Ak nie ste spokojní s jedným, prípadne vás niektorý iný zlákal do svojich vôd na bonus za prenos čísla, môžete u neho požiadať o prechod a celý proces vybaví za vás.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu