Poznáte RCS správy? Oslavujú miliardu používateľov a prinesú nové funkcie

Ak ste používateľom androidu, zrejme máte v apke Správy od Googlu možnosť posielať správy označené RCS. Ponúkajú podobné možnosti ako iMessage na Apple zariadeniach.

Google sa na svojom blogu pochválil s miliardou používateľov, ktorí posielajú správy cez RCS protokol. Nový štandard správ má na zariadeniach s operačným systémom Android nahradiť zastaralé SMS a MMS. 

Ak si s niekým píšete cez RCS, poznáte to podľa modrých bublín a možností pridať fotografie, videá, nálepky, súbory, GIF obrázky, zdieľať svoju polohu a dá sa ja naplánovať odoslanie správy na neskorší čas. V zozname správ majú RCS správy pri mene kontaktu ikonu modrej bubliny. 

Google sa rozhodol svoje RCS správy vylepšiť a pripravuje viacero nových funkcií, ktoré budú najskôr testovať používatelia beta verzií. Pôjde napríklad o Photomoji, kedy sa objekt z fotografie premení pomocou umelej inteligencie na emotikon.

Voice Moods je zasa hlasová správa sprevádzaná emotikonmi. Budete môcť pridať rôzne efekty, ktoré sa zobrazia cez celú obrazovku a pomocou Custom Bubbles sa bude dať zmeniť farba bublín a pozadia, každý čet tak môže mať svoju vlastnú farbu. 

Ak zareagujete na niektorú správu emotikonom, zobrazí sa vo väčšej veľkosti aj nad konkrétnou správou. V Google správach si budete môcť prispôsobiť svoj profil, ktoré bude súčasťou vášho telefónneho čísla. Meno a fotografiu tak môžu vidieť aj ostatní, ktorí nemajú vaše číslo uložené medzi kontakty. 

Správy v novom protokole RCS sa dajú prijímať aj na Apple zariadeniach. Kedy budú nové funkcie dostupné pre všetkých používateľov Google správ, nie je zatiaľ známe. 

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu