Potvrdené: Xiaomi 13 Ultra bude uvedené v apríli. Príde aj na globálny trh

Pripravovaný top model zameraný na fotografovanie a nahrávanie videí bude určený nielen pre domácu Čínu, ale aj svetový trh. Prinesie vylepšený objektív Summicron od firmy Leica.

Predchádzajúca vlajková loď Xiaomi 12S Ultra do Európy oficiálne neprišla, napriek tomu sme mali možnosť telefónom na krátky čas vyskúšať. Dojmy a fotografie nájdete v článku Xiaomi 12S Ultra - prvý kontakt

Pripravovaný top model série Xiaomi 13 sa však na svetový trh pozrie. Potvrdil to výrobca na svojom Twitter účte, kde zdieľal príspevok spoločnosti Leica, s ktorou spolupracuje na vývoji nového fotoaparátu. 

Leica prezradila, že v Xiaomi 13 Ultra bude použitý vylepšený objektív Summicron určený pre obrazové snímače v mobilných zariadeniach. Máme sa tak tešiť na úžasné zážitky v mobilnej fotografii. Záver príspevku "vidíme sa tento mesiac" naznačuje, že uvedenie je naplánované na apríl. 

Čo potvrdilo Xiaomi vo svojom Tweete, kde spomína aprílový debut a uvedenie na svetových trhoch v najbližších mesiacoch. Takže tradične prebehne najskôr premiéra v domácej Číne s neskorším globálnym uvedením. 

Zdroj: twitter.com/Xiaomi

Diskusia k článku:

Začať diskusiu