Poradňa: Hľadáme aplikáciu, ktorá pri zmeškaných hovoroch odpovie SMS-kou

Na zmeškané hovory môže váš android odpovedať aj automaticky. Musíte si však stiahnuť tú správnu aplikáciu.

Ak aj vás trápi nejakýproblém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku. 

O pomoc nás požiadal aj Michal: "Hľadám appku, ktorá pri zmeškanom hovore automaticky odošle SMS s vopred nadefinovaným textom, aby som nemusel ručne zadávať odpoveď. Potrebujem to na rokovania, dovolenky a podobne."

Takéto preddefinované odpovede ponúka viacero smartfónov, obvykle však k ich odoslaniu nepríde automaticky. Na výber z textov ako "Zavolám neskôr", "Šoférujem" a podobne síce máte, obvykle ale až pri manuálnom zrušení hovoru a niekoľkých ďalších klikoch prsta. Celý text teda ťukať nemusíte, ale úplne samé sa tieto rýchle odpovede aj tak neodošlú. Našťastie, na androidoch takmer vždy platí, že ak niečo chcete, pravdepodobne na to existuje apka. 

Obrátili sme sa teda na našich fanúšikov na Facebooku a Instagrame, aby nám poradili tie overené a spoľahlivé. 

Martin odporúča softvér s veľavravným názvom SMS Autoresponder. Odpovedá na prijaté SMS aj zmeškané hovory a naplánovať si môžete niekoľko scenárov platných v rôznych časoch pre rôzne dni v týždni. Iný text sa teda môže odosielať cez víkend a iný počas plného pracovného nasadenia. Autoresponder môže reagovať na všetky kontakty, alebo len čísla, ktoré máte, prípadne naopak nemáte uložené v zozname. 

Ako lepšia a jednoduchšia alternatíva sa nám páči aplikácia TextAssured, tá však z obchodu Google Play už zmizla. Jej autori vysvetľujú, že sa tak stalo kvôli zmeneným podmienkam Googlu. Spoločnosť jednoducho zakázala všetky aplikácie, ktoré skúšali čítať text prijatých SMS správ. Možno ju však ešte nájdete na niektorých úložiskách inštalačných .apk súborov. 

Jozef zas používa Automagic. Jeho možnosti sú nepochybne najširšie, pre naplánovanie scenárov vo vývojových diagramoch ale budete musieť zapnúť pár kolečiek v hlave a pôjde teda aj o najzložitejší nástroj. 

Na iPhonoch si zrejme s podobnou úlohou neporadíte, iOS totiž prístup aplikácií k SMS správam a údajom o hovoroch striktne blokuje. Automatické odpovede SMS-kou si však môžete nastaviť aspoň pre režim Nerušiť.


Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu