Poradňa: Ako spravovať obľúbené kontakty na iPhone?

Obľúbené kontakty stačí vyňať z pravidiel pre režim Nerušiť v iOS. To však platí len pre hovory. S SMS-kami je to ťažšie.

Ak aj vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Čitateľ Braňo sa nás takto spýtal: "Ako na iPhone nastaviť Skupiny? Potrebujem počas dovolenky zamedziť prichádzajúce telefonáty a SMS od všetkých, okrem rodiny (tj. 5 - 6 čísel). Dá sa to?"

Odpoveď je áno, aj keď len tak napoly. Položku Skupiny nájdete v zozname kontaktov hneď vľavo hore, ale pre tento prípad vám príliš nepomôže. Ide totiž len o skupiny kontaktov, ktoré sa majú zobrazovať v zozname uložených telefónnych čísel. 

Braňo musí zamieriť do karty Obľúbené, a tu si kliknutím na + pridá telefónne čísla najbližšej rodiny. Pozor, zvlášť treba pridať číslo pre hovory a číslo pre správy, aj v prípade, že je úplne rovnaké. 

Následne na dovolenke zapne režim Nerušiť a zvolí si, aby telefón povolil hovory od takejto VIP skupiny. Ostatné zablokuje, presne tak ako chce. 

S SMS-kami je to však už horšie. Režim Nerušiť ich totiž potlačí všetky. Ak si do obľúbených pridáte aj čísla pre Správy, textovky od rodiny uvidíte aspoň na uzamykacej obrazovke, po rozsvietení displeja iPhonu, hoci okamžite po ich doručení telefón vibrovať nebude. 

Volitelne si tak v Správach môžete potlačiť aspoň SMS-ky a iMessages od ľudí, ktorých nemáte uložených v telefónnom zozname. Ponuku hľadajte, ako inak, cez Nastavenia iOS.  

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu