Petíciu 4ky podporilo 30-tisíc ľudí. Štát ju nemôže ignorovať

Operátor inicializoval petíciu za zachovanie konkurenčného prostredia na trhu mobilných služieb. Hovorí o hrozbe zvyšovania cien.

Zástupcovia mobilného operátora 4ka dnes na Úrade pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb odovzdali petíciu s takmer 30-tisíc podpismi. Cieľom petície je zastaviť rozbehnutú aukciu frekvencií, ktorá je podľa organizátorov petície neprofesionálne pripravená a v konečnom dôsledku môže znamenať pre spotrebiteľov vyššie ceny.

"Konanie štátu vyvoláva otázky o netrasparentnosti celého procesu aukcie, ktorú RÚ menil náhle a za podozrivých podmienok v prospech veľkých operátorov. My a bezmála 30-tisíc občanov žiadame štát o nápravu a vytvorenie konkurenčných podmienok pre štyroch mobilných operátorov," hovorí Juraj Ondriš, predseda predstavenstva SWAN, a dodáva: "Dnes sme odovzdali do rúk úradu petičné hárky, ktoré podpísalo bezmála 30-tisíc ľudí. Úrad tak má zákonnú povinnosť sa petíciou zaoberať."

Podpisy sa vyzbierali za necelé dva týždne. Je to takmer trojnásobok potrebných podpisov a ide tak o jednu z najúspešnejších petícií za posledné roky. Štát má teraz zákonnú povinnosť sa petíciou zaoberať, prešetriť a do 30 pracovných dní oznámiť výsledok vybavenia petície.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu