Orange: volanie cez Wi-fi dostupné už aj v EÚ roamingu

Orange ako prvý operátor na Slovensku spustil možnosť telefonovať cez Wi-Fi v ktorejkoľvek krajine Európskej únie.

Vďaka službe Volanie cez Wi-fi (VoWifi) môžu zákazníci Orangeu telefonovať a posielať SMS správy cez ktorúkoľvek Wi-Fi sieť, a to aj na miestach a v lokalitách bez pokrytia mobilným signálom. Nielen na Slovensku, ale kdekoľvek v EÚ. 

Zákazník tak nie je odkázaný výlučne na mobilnú sieť, ale so svojimi blízkymi sa spojí aj vtedy, keď sa nachádza na miestach bez mobilného pokrytia. Ďalšou výhodou služby Volanie cez Wi-Fi oproti komunikácii cez 2G alebo 3G sieť je, že počas hovoru ostávajú pripojení na internet bez toho, aby sa im prerušil dátový prenos.

Zákazníkom bude službu Volanie cez Wi-Fi v krajinách EÚ postupne automaticky aktivovať. Nemusíte si sťahovať ani inštalovať žiadne aplikácie, využívate vlastné telefónne číslo. Aktivácia je bezplatná, samotné používanie VoWifi, či už na Slovensku alebo v EÚ, je účtované ako komunikácia v domácej sieti. 

Na to, aby ste mojli novú službu používať, potrebujete smartfón podporuje technológiu VoWifi a mať aktuálny firmware od Orangeu. Okrem toho je potrebné mať aktivovaný ľubovoľný hlasový paušál, predplatenú kartu Prima alebo FunFón.  

Aktuálne Volanie cez Wi-Fi z portfólia Orangeu podporujú nasledovné telefóny: Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy  S10e, Samsung Galaxy S10 Plus, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 Plus, Samsung Galaxy A6, Samsung Galaxy A7, Samsung Galaxy A9, Samsung Galaxy A40, Samsung Galaxy A20e, Samsung Galaxy A50, Samsung Galaxy A70, Samsung Galaxy Note 9, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30 Lite, Huawei P30 Pro, Huawei P30, Huawei Y6 2019, Motorola Moto G6, Motorola Moto G6 Play. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu