OPPO uviedlo nové služby Health, Carlink aj Omoji

Spoločnosť OPPO usporiadala vývojársku konferenciu Developer Conference (ODC) 2021, na ktorej predstavila rad technológií, ako sú ray tracing, heterogénny výpočtový systém a ďalšie.

Víziou OPPO je vybudovať služby, ktoré vytvoria prirodzené interakcie medzi ľuďmi a zariadeniami, aj bezproblémové prepojenia viacero zariadení naraz. To vyžaduje vylepšené vizuálne efekty, efektívnu výpočtovú techniku a úzke prepojenie medzi rôznymi produktami. 

Na nedávnej vývojárskej konferencii OPPO Developer Conference (ODC) 2021, ktorej hlavnou témou bolo "Budujme spoločne lepšiu budúcnosť", firma ukázala svoju víziu technických riešení. Pokiaľ ide o vylepšené vizuálne efekty, technológie OPPO Omoji a ray tracing môžu vývojárom pomôcť oživiť aplikácie a hry. 

Omoji sú založené na umelej inteligencii, ktoré prostredníctvom modelov hlbokého učenia a výkonných algoritmov dokážu zachytiť a reprodukovať jemné výrazy tváre používateľov. Technológia ray tracing, založená na Vulkan API, má široký potenciál využitia v oblastiach, ako sú živé 3D tapety, obrazové filtre a rozšírená realita. 

Potreby výpočtovej techniky sú stále viac všadeprítomné a musia byť efektívnejšie než kedykoľvek predtým. OPPO uviedlo na trh riešenie pre optimalizáciu výkonu a spotreby – heterogénny výpočtový systém, ktorý dokáže efektívnejšie využívať rôzne jadrá, rôzne vlákna a rôzne procesory. Vďaka tomu môžu vývojári jednoduchšie riešiť problémy s výkonom aplikácií a zaistiť rýchlejší a efektívnejší beh programov. 

Spoločnosť vidí budúcnosť aj v prepojení smartfónov a automobilov, a predstavila riešenie OPPO Carlink, ktoré podporuje rad funkcií, ako je otváranie dverí automobilu a prenos obrazu na displeje automobilov pomocou inteligentných telefónov. Partnermi Carlink je už teraz viac než 70 spoločností. 

Ďalšou odprezentovanou novinkou je OPPO Health, projekt z oblasti zdravia, zameraný na preventívnu lekársku starostlivosť a zmenu životného štýlu. Cieľom riešenia založeného na senzoroch, algoritmoch, dátach a biomedicínskom inžinierstve, je poskytovať používateľom a poskytovateľom zdravotnej starostlivosti nepretržité a dlhodobé dátové modely a spätnú väzbu pre lepšie riešenie zdravotnej starostlivosti. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu