Oppo Air Glass ponúkajú mikroprojektor Spark a dizajn podľa krídla cikády

Na technologickej akcii Oppo Inno Day 2021 mali premiéru inteligentné okuliare, ktoré podporujú štyri rôzne spôsoby interakcie používateľa prostredníctvom dotyku, hlasu, pohybu hlavy a ruky.

Podľa viceprezidenta spoločnosti Oppo už ich futuristický dizajn napovedá, že smart okuliare Oppo Air Glass prinesú revolúciu v spôsobe, akým si prezeráme a konzumujeme informácie. Displej s jednoduchým ovládaním dokáže prezentovať najdôležitejšie správy, ktoré potrebujeme, priamo pred našimi očami. 

Okuliare Air Glass sú postavené na priekopníckej konštrukcii monoklového vlnovodu. S celkovou hmotnosťou približne 30 g sú Oppo Air Glass jedným z najľahších zariadení s monoklovým vlnovodom a možno ich nosiť podobne ako bežné okuliare.

Dizajn tela okuliarov sa inšpiroval v perí – je ľahký, elegantný a zakrivený, s dotykovým panelom, ktorý pripomína elegantné brko pierka. Dizajn monokulárnej vlnovodnej šošovky je zasa inšpirovaný krídlami cikády a vymyká sa tak konvenčným obmedzeniam guľatých alebo zaoblených obdĺžnikových šošoviek okuliarov. 

Šošovka je upevnená v ľahkom a tenkom rámčeku, v ktorom sú umiestnené všetky komponenty vrátane platformy Qualcomm Snapdragon Wear 4100 určenej pre nositeľné zariadenia. 

Vďaka integrácii vlastného mikroprojektora od spoločnosti Oppo, pokročilej Micro LED, ktorá má jas až 3 milióny nitov a vlastnej technológie vlnovodu, poskytujú okuliare Air Glass jasný a ostrý obsah bez ohľadu na to, či sa nosia vnútri alebo vonku.

Okuliare OPPO Air Glass možno ovládať pomocou aplikácie Smart Glass v hodinkách OPPO Watch 2 a v akomkoľvek inteligentnom telefóne OPPO s nainštalovaným systémom ColorOS 11 alebo vyššou verziou. Podporujú taktiež štyri intuitívne metódy interakcie – dotyk, hlas, pohyby rúk a pohyby hlavy.

Po spárovaní Air Glass s hodinkami OPPO Watch 2 možu používatelia používať pohyby rúk taktiež k potvrdzovaniu, rušeniu a prepínaniu kariet aplikácií. Pre celkom nový spôsob interakcie môžu naviac Air Glass rozpoznávať pohyby hlavy. 

Napríklad jemným kývnutím alebo zatrasením hlavy možno otvárať, respektíve zatvárať oznámenia. Ďalšou inovatívnou aplikáciou Air Glass je čítacie zariadenie (teleprompter), ktoré umožňuje adaptívne zobrazenie textu.

Okuliare Oppo Air Glass by mali byť na trh uvedené v pevninskej Číne, a to v 1. štvrťroku budúceho roka. Zariadenie bude k dispozícii v dvoch farbách, čiernej alebo bielej, spolu s dvoma vlastnými doplnkami v podobe obrúčok. Cenu zatiaľ nepoznáme. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu