OnePlus Concept One - smartfón s miznúcou kamerou

Ide o nový koncept, ktorý konštrukčne pripomína model OnePlus 7T Pro. Je obalený v koži a na zadnej strane ponúkne snímače fotoaparátu, ktoré vďaka špeciálnemu sklu dokážu úplne zmiznúť.

Spoločnosť OnePlus oficiálne predstavila svoj nový Concept One, ktorý naznačovala začiatkom tohto mesiaca. Ide o smartfón vznikajúci v spolupráci s firmou McLaren.

Ponúkne zadnú kameru, ktorá sa skrýva pod sklom, čím sa môže stať úplne neviditeľná. Konštrukcia pripomína model OnePlus 7T Pro, ktorý je obalený do kože z dielne McLarenu vo farbách Papaya Orange. 

Neviditeľnosť kamery sa podarila dosiahnuť výrobcovi vďaka elektrochromickému sklu, ktoré sa pomocou elektrických vĺn dokáže zmeniť na nepriehľadné a blokovať svetlo. Snímače na zadnej strane tak zostávajú skryté, kým nie je aktivovaná aplikácia fotoaparátu. Prepínanie medzi nepriehľadnými a priehľadným režimom trvá iba 0,7 sekundy. 

Elektrochromické sklo tak pôsobí ako ND filter. Vo fotografii takýto filter blokuje svetlo, ktoré by mohlo byť príliš jasné a znehodnotiť výslednú snímku. Vyrovnáva tiene a svetelnosť tak, aby zachytil čo najviac detailov. 

Zdroj: OnePlus


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu