OnePlus chystá vylepšenie kamery pre terajšie i budúce smartfóny

Udalosť, ktorej cieľom je vypočuť a zapracovať do svojich zariadení spätnú väzbu od fanúšikov, priniesla prvé ovocie. Týka sa kamery, na ktorú OnePlus chystá viacero vylepšení.

OnePlus má za sebou tzv. Open Ears Forum, ktoré sa uskutočnilo v New Yorku. Ide v podstate o podujatie, kde si zástupcovia firmy vypočujú fanúšikov a ich názory k tomu, ako by mohli vylepšiť svoje súčasné a budúce produkty. 

Aktuálna udalosť sa sústredila konkrétne na vylepšenia kamery. Po analýze dát od používateľov teraz firma zverejnila zoznam noviniek, na ktoré sa v tomto smere môžeme tešiť. 

Jednou z priorít je zabezpečiť konzistentnosť expozície, farieb a vyváženie bielej v troch kamerách - hlavnej, ultra širokouhlej a teleobjektívu.

Tento krok umožní lepšiu spoluprácu snímačov, čo prinesie napríklad nahrávanie 4K videa na všetkých troch objektívoch, medzi ktorými budete môcť počas snímania prepínať. Týka sa to aj nahrávania dvoma fotoaparátmi súčasne, napríklad širokouhlý a ultraširokouhlý alebo zadný a predný. 

Niektoré z vylepšení prídu čoskoro prostredníctvom softvérovej aktualizácie telefónov OnePlus. Okrem vyváženia automatických nastavení na všetkých troch kamerách by sme mali očakávať aj aktualizáciu, ktorá vylepší tón pleti a aplikáciu editora videí. 

Pre budúce smartfóny OnePlus pracuje na hladších a čistejších panoramatických záberoch, rýchlejšej uzávierke a väčšej konzistencii automatického zaostrovania. Ďalej sa spomína super stabilizácia a zvýšenie maximálnej dĺžky pri 4K videách, priblíženie v časozbernom režime a nočný režim pre kameru. 

Zdroj: forums.oneplus.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu