Obchodná vojna končí, Huawei môže znova spolupracovať s americkými firmami

Po stretnutí na Summite G20 sa americký a čínsky prezident dohodli na obnovení obchodných rokovaní. Trump oznámil, že USA odkladá svoje opatrenia voči Číne na neurčito a Huawei môže znova obchodovať s Amerikou.

Huawei v poslednej dobe prežíval veľmi náročné, neisté a nepríjemné obdobie. Postaral sa o to americký prezident Donald J. Trump, ktorý na čínsku spoločnosť uvalil sankcie kvôli podozreniam zo špionáže.

Ich výsledkom bolo, že Huawei nemohol ďalej obchodovať s americkými firmami, čo spôsobovalo značné obmedzenia. Medzi najväčšie patrila spolupráca s Googlom, ktorému patrí operačný systém Android. 

Čínsky výrobca mal byť odstrihnutý od nových verzií Androidu a služieb ako YouTube či Gmail. Nemohol vydávať nové smartfóny na platforme od Googlu a ruky preč dali aj ďalšie firmy, napríklad ARM, ktorá pre Huawei navrhuje architektúru procesorov Kirin.

Obmedzené bolo aj členstvo v aliancii Wi-Fi, ktorá certifikuje bezdrôtové pripojenie a výrobca by mal problém tiež s integráciou pamäťových kariet či Bluetooth. Obchodnú vojnu však ukončil Summit G20. 

Po stretnutí Trumpa s čínskym prezidentom Xi Jinpingom lídri avizovali, že obe krajiny obnovia svoje obchodné rokovania a USA odložia zavádzanie opatrení voči Číne na neurčito. Trump uviedol, že americkým spoločnostiam bude znova umožnené obchodovať s Huaweiom, aj keď zatiaľ nie je jasné, kedy presne sa to stane. 

Zdroj: forbes.com


 

Diskusia k článku:

Nightmare01.07.2019 - 16:05 Trvalý odkaz

To bolo take "bububu" vlastne

LaRock01.07.2019 - 19:20 Trvalý odkaz

no hura, ano Trumpeta spravila bububu velke ramena cavo sa musel ukazat aby si ziskal respekt.. zjavne trpi takouto psycho uchylkou ala Kim cong un(v tomto su si zjavne velmi podobny povahovo) ze to musi dat najavo niektorej velmoci ale cina spravila v odvete spatne este vacsie bububu na jeho "ajfony" a hned bol makky a mal v gatiach nasrane kedze americka ekonomika by utrzila velku ranu, a to len cina na kratko stopla prisun vsetkych surovin pre ich vyrobu, lebo by tie jeho jablcka a nielen tie, velmi rychlo sli do muky..

Celá diskusia 2 príspevky