O2: 5G sieť dostupná už v 115 lokalitách. Za overenie 5G v telefóne získate bezplatne 100 GB dát

Operátor informoval o rozšírení rýchlej dátovej siete piatej generácie do 28 nových lokalít. Okrem toho môžu zákazníci získať dáta zadarmo, zľavu na príslušenstvo aj zvýhodnenú cenu na 5G smartfón.

Medzi nové miesta s pokrytím signálu 5G patria: Bidovce, Bratislava – mestská časť Dúbravka, Bratislava – mestská časť Ružinov, Bratislava – mestská časť Vrakuňa, Bukovec, Gbeľany, Kamenica, Klčov, Košice - mestská časť Sídlisko Ťahanovce, Košice - mestská časť Vyšné Opátske, Kotrčiná Lúčka, Kyjov, Lieskovany, Malé Kozmálovce, Nededza, Odorín, Oľšavka, Plavnica, Radvanovce, Skároš, Slatvina, Spišské Vlachy, Svinica, Tlmače, Trebišov, Tulčík, Ždaňa a Žilina.

Na využívanie rýchlej siete piatej generácie potrebujete byť v 5G pokrytí, mať kompatibilné zariadenie, SIM kartu s podporou 5G a správne nastavený telefón. Či je váš smartfón pripravený na 5G sieť, si môžete overiť aj na predajni. 

Po návšteve predajne budete môcť nájsť vo svojej aplikácii Moje O2 aj darček v podobe bezplatných 100 GB bonusových dát na mesiac, alebo zľavu až do výšky 30 % na príslušenstvo, ak využívate niektorý  z vybraných SMART Paušálov. Šesť modelov 5G smartfónov O2 navyše cenovo zvýhodní až do výšky 144 eur.

Zoznam podporovaných zariadení aj pokryté lokality nájdete na webe https://www.o2.sk/5g. Dosahované rýchlosti pripojenia závisia od rádiových parametrov v danej lokalite ako aj od konkrétneho koncového zariadenia, teda telefónu. V reálnej prevádzke dosahuje rýchlosť pripojenia v 5G sieti od O2 približne 200 Mbps, v závislosti od lokality však môžu byť rýchlosti aj omnoho vyššie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu