O Xiaomi 13 Lite už vieme všetko. Aj očakávanú cenovku

Na Twitter účte sa objavilo unboxing video Xiaomi 13 Lite, ktorý bude oficiálne uvedený na MWC 2023 v Barcelone. Pôjde o prezlečený model Xiaomi Civi 2.

Séria Xiaomi 13 mala premiéru na domácom čínskom trhu už koncom minulého roka a nie je žiadnym tajomstvom, že globálne uvedenie prebehne na tohtoročnom kongrese MWC 26. februára. Z 13-tkovej série poznáme Xiaomi 13 (základné info) a Xiaomi 13 Pro (základné info), doteraz nám chýbala Lite verzia. 

Na Twitter účte známeho leakera Sudhanshu Ambhore bolo zverejnené krátke video, ktoré predstavuje produktové balenie Xiaomi 13 Lite. Zároveň bolo prezradené, že pripravovaná novinka je vlastne rebrandovaným modelom Xiaomi Civi 2, ktoré sa predáva iba v domácej Číne. 

Môžeme tak očakávať 6,55-palcový AMOLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a integrovanou čítačkou odtlačkov, čipset Snapdragon 7 Gen 1, trojitý zadný fotoaparát s hlavným 50 Mpix snímačom, duálnu 32 Mpix selfie kameru a 4500 mAh batériu so 67 W rýchlym nabíjaním. 

Ak sa potvrdí zverejnená cenovka, zrejme sklame fanúšikov Xiaomi, ktorí očakávajú cenovo dostupný model do 400 eur. 256 GB verzia vraj bude mať cenu 549 eur, čo by znamenalo, že 128 GB pamäťový variant by mohol priniesť cenu len tesne pod 500 eurami. 

Na oficiálne potvrdenie si musíme počkať. Na MWC v Barcelone bude aj zástupca našej redakcie a určite si nenechá ujsť stánok Xiaomi. 

Zdroj: twitter.com/Sudhanshu Ambhore

Diskusia k článku:

Začať diskusiu