Nový iPad mini sa zrejme dočká redizajnu bez domáceho tlačidla v štýle iPadu Air

Priaznivci najmenších iPadov už dlhší čas čakajú na nový model. Novinka vraj prinesie dizajn podobný iPadu Air z roku 2020. Spomínajú sa vylepšené reproduktory, USB-C, čip Apple A14 i 5G konektivita.

Najmenšie iPady už v porovnaní s poslednými modelmi Air a Pro pôsobia naozaj zastaralo. Zdá sa, že si to už uvedomuje aj samotný Apple. V poslednom čase sa totiž množí čoraz viac únikov k novému iPadu mini. 

V súvislosti s ním sa spomína redizajn, ktorý sa teraz ukázal na neoficiálnych renderoch, vytvorených na základe uniknutých informácií. Na prvý pohľad by sa dalo povedať, že ide len o zmenšenú verziu iPadu Air (základné info) z roku 2020. 

Nový iPad mini sa tak zrejme dočká odstránenia domáceho tlačidla. Vďaka tomu môže mať tenšie rámiky a ponúknuť viac priestoru pre displej. Snímač odtlačkov bude pravdepodobne zabudovaný do tlačidla napájania. Zároveň sa spomínajú aj dramaticky vylepšené stereo reproduktory. 

Lightning konektor by mal konečne uvoľniť cestu USB-C a neoverené zdroje spomínajú aj farby. iPad mini bude vraj dostupný v striebornej, čiernej a zlatej farbe. V súvislosti s hardvérom sa spomína kompatibilita s novým Apple Pencil, čip Apple A14 a 5G konektivita. Oficiálne uvedenie sa očakáva koncom tohto roka. 

Zdroj: frontpagetech.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu