Nový Apple Event príde už v pondelok a zrejme zmení Mac na herné počítače

Apple svoju snahu ovládnuť herný segment prezentoval už počas predstavenia iPhonu 15 Pro. Teraz sa zdá, že chce priniesť AAA hry aj na svoje počítače.

Web Applu už láka na novú prezentáciu, ktorá sa uskutoční v pondelok 30. októbra. Oficiálne sa zatiaľ nevie, čo všetko na ňom uvidíme. Rôzne špekulácie však vedú k tomu, že kalifornský gigant eventom vstúpi do vôd AAA hier. Hovorí sa hlavne o predstavení nového výkonného čipu M3 pre Mac, ktorý zvláda pokročilú grafickú technológiu známu ako ray tracing. 

Vďaka tomuto výkonu vraj bude schopný Applu vydláždiť cestu do videoherného segmentu a urobiť z jablčných počítačov plnohodnotné herné zariadenia. Doteraz boli totiž skôr známe ako pracovné stanice, na ktoré veľké hry nevychádzali takmer vôbec alebo iba veľmi sporadicky

Už predstavenie nových iPhonov však naznačilo, že sa Apple v tomto prípade chce posunúť. Výkon nového iPhonu 15 Pro je totiž taký vysoký, že zvládne aj moderné hry z PC a konzol. Apple to hodlá naplno využiť a na mobily už chystá Death Stranding, Resident Evil Village či nedávno vydaný Assassin's Creed Mirage (recenzia). 

Herní tvorcovia by Applu mali robiť spoločnosť aj počas najbližšieho eventu. Jeho čas je totiž veľmi netypický a naživo sa u nás bude vysielať o druhej ráno. V súvislosti s tým sa špekuluje, že ide o japonskú pracovnú dobu, čo evokuje prítomnosť významného japonského štúdia. Dohady však zatiaľ treba brať s rezervou. Všetky novinky z prezentácie vám prinesieme po oficiálnom oznámení. 

Zdroj: macrumors.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu