Nokia 9.2 by mohla dostať kameru pod displejom

Budúcnosť v znamení kamier pod displejom už načrtlo Oppo. Jeho riešenie však na masovú výrobu ešte nebolo pripravené. Podľa nového úniku má byť prvé v tomto smere HMD Global s novým top modelom Nokia 9.2.

Najnovšie správy hovoria, že HMD Global odložilo príchod nového top modelu Nokia 9.2 s cieľom zvýšiť jeho konkurencieschopnosť pre tento rok. 

To znamená, že by mal prísť až niekedy v jeseni, čo dá výrobcovi viac času. Môže ho využiť napríklad na prechod k čipu Snapdragon 865, ktorý by mala použiť drvivá väčšina konkurentov. 

Neoverené informácie pochádzajúce zo zdroja, ktorý sa má pohybovať v okolí HMD Global hovoria, že výrobca s modelom 9.2 testuje použitie kamery pod displejom. Ak by všetko vyšlo, mohlo by ísť o prvý smartfón s týmto typom kamery na svete. Ak HMD nepredbehne niekto iný.

O tejto technológii sme však už počuli. Firma Oppo prišla aj s niekoľkými ukážkami, ku ktorým dodala, že na masovú výrobu ešte nie je pripravená. Koncom minulého roka si Xiaomi patentovalo duálnu kameru pod displejom.

Funkcia musí byť dostatočne otestovaná a bezproblémová. Či HMD Global bude naozaj prvým výrobcom, ktorému sa podarí priniesť kamery pod displejom ukáže čas. Momentálne treba brať tieto informácie s rezervou. 


Zdroj: twitter.com/nokia_anew

Diskusia k článku:

sysell31.01.2020 - 10:11 Trvalý odkaz

hej vsetci budu mat 865 na jar a oni aby boli konkurencie schopny vytiahnu na jeden a do predaja pojde v zime/ jan ked uz bude 875, ozaj super napad, nech tam daju radsej 855 ale za normalne prachy a kamera pdo displejom nikoho nezaujima, 3mm pasik hore prezijem aj tak je to kamera pre dementov

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy31.01.2020 - 11:28 Trvalý odkaz

koho zaujima cislo na soc? moj 835 nakope v rychlosti a odozve manzelkin 855 a pritom ten moj ma len polovicnu ram. navyse v oktobri pride pixel a ten bude mat tiez len 865 :)

Celá diskusia 2 príspevky